Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

16 juni: Vaderdag

Bij De Rank Kampen vindt je de mooiste cadeaus voor vaderdag. Speciaal voor jouw vader vindt je hier een spannende thriller, een theologisch boek, een Bijbel, een Bijbels dagboek of een tijdschrift.

Kijk voor meer inspiratie ook eens bij de schrijvers Bear Grylls, John Mark Comer en Tim Keller.

voorraad onbekend
€ 23,99

Wanneer marinier Matthew Redd een vreemdeling helpt, terwijl hij wacht op een kritieke missie, gaat alles mis wat er mis kan gaan. Wanneer hij wakker wordt met een totale black-out, blijkt zijn hele team te zijn weggevaagd in een hinderlaag. De adrenaline giert door je lijf bij het lezen van deze geopolitieke thriller waarin Matthew wanhopig op zoek is naar antwoorden.

In 'Tegenvuur' van Ryan Steck is Marine Raider Matthew Redd in afwachting van een kritieke missie als hij langs de weg stopt om een vreemdeling te helpen. Uren later wordt hij na een black-out wakker en hoort dat zijn team is weggevaagd in een hinderlaag. Redd herinnert zich niets en kan de mogelijkheid niet ontkennen dat hij op de een of andere manier verantwoordelijk is voor het informatielek dat leidde tot een bloedbad. Hij krijgt de schuld en moet het korps verlaten. Terwijl hij zijn verlies onder ogen ziet, krijgt Redd een cryptische boodschap van zijn adoptievader, maar die brengt hem alleen maar verder in de problemen. Vastbesloten om de waarheid op te graven ontdekt Redd een duistere wereldwijde samenzwering.

voorraad onbekend
€ 22,99

Een bloedstollende triller waarin een journaliste en een predikant vechten voor hun leven en hun principes. Genadeloos complot is de tweede John Cross thriller van Andrew Huff, en is het vervolg op Onbreekbare eed

De relatie van John Cross, predikant en voormalig CIA-agent, en journaliste Christine Lewis staat onder druk doordat ze allebei een intensief en volgepland leven hebben. Maar een moord waarbij de stiefbroer van Christine wordt veroordeeld, zorgt ervoor dat John en Christine hun handen weer ineen slaan. Samen raken ze echter verstrikt in complexe en levensgevaarlijke omstandigheden. Krijgen ze de waarheid over deze moord boven tafel? En kunnen ze samen Texas levend verlaten?

Onbreekbare eed Huff, Andrew
voorraad onbekend
€ 17,50

Een predikant met een duister verleden wordt achtervolgd door een oude vijand. Hij zal moeten boeten, en wel met zijn leven! Kan John Cross zijn gemeente en zichzelf beschermen zonder bloed te vergieten?

In 'Onbreekbare eed' van Andrew Huff leidt predikant John Cross zijn gemeente op het goede pad. Hij is niet iemand van wie je verwacht dat hij een duister verleden heeft, maar de waarheid is dat hij in een vorig leven in dienst was van de CIA. Toen John zich bekeerde tot God, heeft hij zijn oude leven achter zich gelaten, maar nu is een oude vijand hem op het spoor die hem voor zijn zonden wil laten betalen met zijn leven. Kan John zich aan zijn eed houden en het probleem oplossen zonder dat er bloed wordt vergoten? Kan hij zijn gemeente en zichzelf beschermen? Als het erop aankomt, is zijn leven misschien wel het enige wat hij nog heeft om op te offeren...

Heb je dit boek uit? Lees verder in deel 2 van de John Cross serie, Genadeloos complot

voorraad onbekend
€ 26,99

In 'Moderne profeten, herders voor nu' schetst Kees van Ekris het beeld van 8 moderne herders. In een wereld vol meningen en kritiek, een wereld van cancelcultuur en onrust, hebben we meer dan ooit behoefte aan een herder. Aan iemand die met liefde zorg draagt voor de kudde, maar zelf ook iets kent van verdwalen en van het duistere dal.

In dit derde deel van 'Moderne profeten' gaat Kees van Ekris daarnaar op zoek: wat is een moderne herder? We kijken daarbij naar acht mensen: Nick Cave, Tomáš Halík, Ann Voskamp, Richard von Weizsäcker, Kaj Munk, Anne van der Bijl, Thomas Merton en frère Roger.

Er zijn veel mensen met meningen: influencers, columnisten, mensen die cancelen en kritiek hebben, maar wie is een herder? Je merkt het gelijk als er geen herder is: in de jeugdzorg, bij de overheid of op school. Dan wordt het koud en hard en dan valt een kudde uit elkaar.
Een oude spreuk zegt: 'Er is geen profeet die geen schapen heeft gehoed.' Profetische mensen hebben iets herderlijks. Ze hebben mensen onder hun hoede gehad. Ze geven om mensen. Maar ze weten ook iets van kuddementaliteit, van verdwalen, van het duistere dal, van wolven en huurlingen.

Ontwakend jodendom Waele, Daniël de
voorraad onbekend
€ 34,99

Daniël de Waele laat je in Ontwakend Jodendom blikken in het kleine Israel en Juda, wat bestond tussen de grote rijken in het oude Midden-Oosten. Leer meer over het dagelijkse leven in deze oude tijden, de heersende godsdiensten en het opstaan van profeten van wie de invloed zichtbaar wordt in het Oude Testament.

Dr. Daniël De Waele is leraar Protestantse Godsdienst en docent Nieuwe Testament aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen (HIPGO) te Brussel.

In Ontwakend Jodendom zoomt Daniël De Waele in op de politieke geschiedenis van het kleine Israël en Juda en van de grote rijken in de oude Oriënt. We leren het dagelijks leven van gewone mensen kennen, met hun vreugden en moeiten. Daarnaast ontdekken we hoe mensen zich verhielden tot de vele goden, demonen en dodengeesten. De auteur laat zien dat in het kleine Juda profeten nooit eerder gehoorde woorden begonnen te profeteren. Door die woorden ontstond een verrassend nieuwe visie op hemel en aarde, een visie die haar neerslag vond in de boeken van het Oude Testament.

Rauw Langedijk, Marcel
voorraad onbekend
€ 23,95

In zijn boek Rauw neemt David de Vos je mee in zijn leven: geen succesverhaal, maar een realistisch leven met pieken, maar ook diepe dalen. Zowel privé als in de kerk komt hij de nodige uitdagingen tegen. Durf je als christen en als christelijke leider eerlijk in de spiegel te kijken?

“HET MEEST GEDURFDE EN ONGEFILTERDE BOEK UIT DE CHRISTELIJKE SCENE DAT JE GAAT LEZEN ”

In dit boek geeft David een rauwe en ongefilterde blik op de uitdagingen binnen zijn geloof en de worstelingen die hij persoonlijk heeft doorstaan. Het is meer dan een verhaal; het is een confrontatie met jezelf en een kijkje in een wereld waarin veel christelijke leiders zijn gevallen. Simpelweg omdat een leven met een masker niet vol te houden is.

Sta je open voor het meest ongefilterde gesprek over de christelijke wereld?

De retraite Postma, Kees
voorraad onbekend
€ 17,99

David, een vermoeide voorganger, verbaast zich regelmatig over de christelijke cultuur, de kerk en alles wat daarbij hoort. Voortdurend speelt de volgende vraag door zijn hoofd: 'Should I stay or should I go?' Ten einde raad besluit hij een retraite te gaan volgen in Ierland, samen met andere opgebrande herders uit verschillende denominaties. Diepe geestelijke lessen en knotsgekke situaties wisselen elkaar af. In dit boek wordt duidelijk dat een herder ook maar een schaap is, en dat om jezelf kunnen lachen even helend kan zijn als een gereformeerde drietrapsraket vanaf de preekstoel.

'Hilarisch en pijnlijk herkenbaar. Geniet van dit kostelijke boek en wees lief voor uw voorgangers en predikanten.' - Henk Stoorvogel

'Heerlijke humor met diepgang. Humor die spiegelt en stimuleert! Een grote aanrader.' - Rob Favier

'Voor elke zich (te) serieus nemende predikant, voorganger, geestelijk leider, missionaris, kerkplanter, aanbiddingsleider die wil groeien in genade is dit verhaal een waardevolle spiegel.' - Arie de Rover

voorraad onbekend
€ 16,99
Het valt te doen! Blanken, Geert Jan
voorraad onbekend
€ 16,99
voorraad onbekend
€ 89,-

De HSV-studiebijbel bevat de complete tekst van de Herziene statevertaling, aangevuld met vele aantekeningen, inleidingen, kaartjes en artikelen. Een betrouwbaar, verstaanbaar en verdiepend hulpmiddel bij het lezen van de Bijbel.

voorraad onbekend
€ 49,-

De Verwijsbijbel verlaagt de drempel tot het lezen van de hele Bijbel door het Oude en het Nieuwe Testament op een bijzondere manier bij elkaar te brengen, waardoor de samenhang en de eenheid van beide Testamenten versterkt wordt. Dit gebeurt doordat teksten uit het Nieuwe Testament naast teksten uit het Oude Testament worden gezet. Daardoor is de uiteindelijke impact en vervulling van wat in het Oude Testament geopenbaard wordt te zien. Ook worden teksten die geciteerd worden uit het Oude of Nieuwe Testament, in blauw weergegeven. Op dezelfde manier worden teksten uit het Oude Testament weergegeven naast teksten uit het Nieuwe Testament, zodat de lezer de achtergrond en het fundament van de nieuwtestamentische teksten kan zien. In totaal bevat de Bijbel met verwijsteksten 1800 verbindingen tussen de beide testamenten. De Verwijsbijbel helpt bij het opdiepen van inzichten tijdens het dagelijks bijbellezen en bijbelstudie. Een Bijbel die zeer bruikbaar is aan tafel. Inzichten nodigen uit tot persoonlijk gesprek en overdenking. Deze editie is fraai gebonden in een onderscheidend omslag.

voorraad onbekend
€ 39,99
voorraad onbekend
€ 140,-

Luxe, limited edition van de Studiebijbel in Herziene Statenvertaling, met flexibele leren band. Duurzaam en slijtvast, een waardevol cadeau! De Studiebijbel bevat de complete tekst van de Herziene Statenvertaling, aangevuld met aantekeningen, inleidingen, kaartjes en artikelen. Een betrouwbaar, verstaanbaar en verdiepend hulpmiddel bij het lezen van de Bijbel.

Theofilus Singer, Randy
voorraad onbekend
€ 20,-
voorraad onbekend
€ 18,99
De vlieger en de vanger Nouwen, Henri; Whitney-Brown, Carolyn
voorraad onbekend
€ 22,99

Lees mee in dit postuum gepubliceerde 'dagboek' van Henri Nouwen. In De vlieger en de vanger deelt hij prachtige levenslessen aan de hand van het beeld van de trapezeartiesten in het circus. Een boek vol wijsheid over het leven; over vliegen en gevangen worden.

Henri Nouwen is al meer dan een kwart eeuw geleden overleden, maar zijn erfenis is nog steeds actueel, zo actueel dat er zelfs een nieuw boek van zijn hand verschijnt. Want in de laatste jaren van zijn leven, dat eindigde in 1996, was deze Nederlandse priester gefascineerd door de trapezeartiesten in het circus. Hij volgde hen in verschillende landen en bleef naar hen kijken. Hij schreef er hele dagboekteksten over vol. Die worden nu postuum gepubliceerd onder de titel De vlieger en de vanger. En zijn boodschap is troostend en bevrijdend: als je vliegt in het circus is dat alleen maar mogelijk omdat je gevangen wordt, als je vliegt in het leven en dreigt te vallen word je gevangen door de barmhartigheid van God.

De hoogvlieger Sonneveld, Reinier
voorraad onbekend
€ 22,99

Zelden een thriller gelezen die zo veel lagen bevat, zo actueel is en tegelijk zo razendsnel leest. Het speelt zich allemaal op 1 dag af, met hier en daar terzijdes over de hele wereld, waardoor je het gevoel krijgt dat er iets heel groots gebeurt. Er gebeuren aanslagen die technisch allemaal al kunnen en het is beangstigend om je af te vragen waarom die dan eigenlijk nog niet gebeurd zijn? En als ik naar het nieuws kijk in Oekraïne en Israël, daar gebeuren precies de dingen die hierin beschreven worden. Dus het gebeurt eigenlijk al.

voorraad onbekend
€ 23,99

Een meeslepende roman vol actie over de ware kracht van onbaatzuchtige liefde.

'De schreeuw van de hemel' van Charles Martin is het explosieve slotdeel van de Murphy Shepherd-trilogie. Murphy Shepherd heeft er zijn carrière van gemaakt om slachtoffers van mensenhandel te redden. Nadat zijn laatste reddingsmissie hem bijna het leven kostte, verlangt hij naar een rustig leven met zijn vrouw en dochters. Maar de broer van Bones kent geen genade en moet gestopt worden. Zijn kat-en-muisspel stelt Murphy opnieuw op de proef. En dan gebeurt het ondenkbare: zijn mentor en vriend verdwijnt spoorloos. Murphy probeert te blijven vertrouwen op een goede afloop. Maar hoe kan hij dat blijven doen als hij geen aanwijzingen heeft?

In 'De schreeuw van de hemel' laat Charles Martin zien wat het werkelijk betekent om 99 achter te laten om die ene te vinden.

voorraad onbekend
€ 24,99
Ieder moment heilig McKelvey, Douglas Kaine
voorraad onbekend
€ 24,99
Het geheim van David Binnendijk, Henk
voorraad onbekend
€ 20,99
voorraad onbekend
€ 23,99
Godenschemering Waele, Daniël de
voorraad onbekend
€ 27,99
voorraad onbekend
€ 29,-
U roep ik in Oort, Johannes van
voorraad onbekend
€ 20,-

Kerkvader Augustinus, een van de grootste voorbeelden in het christendom, wist als geen ander het breekbare verlangen naar God op papier te zetten, vaak in de vorm van een gebed. En uit al deze gebeden zijn nu de mooiste opnieuw vertaald, en op zo'n manier dat ze goed gebeden kunnen worden door mensen van vandaag de dag, en verzameld in deze bundel. Een waardevol gebedenboek!

In U roep ik in verzamelt en vertaalt Augustinuskenner Johannes van Oort de mooiste gebeden uit het werk van Augustinus. In dit chaotische bestaan is er een groeiende behoefte aan inspirerende voorbeelden uit het verleden. Een van de grootste voorbeelden in het christendom is de filosoof en kerkvader Augustinus. Hij wist als geen ander het breekbare verlangen naar God te verwoorden. Johannes van Oort vertaalt het werk van Augustinus op zo'n manier dat ze uitstekend gebeden kunnen worden door moderne mensen.

Bijna-elke-dagboek voor moeders en vader Robbe, Rolf; Spek, Jolanda van der
voorraad onbekend
€ 17,99
Man zijn in de tweede helft Stoorvogel, Henk; Poppe, Eugène
voorraad onbekend
€ 21,-

Een boek voor mannen die op de drempel staan van hun tweede levensfase.

'Man zijn in de tweede helft' van Henk Stoorvogel en Eugène Poppe is een boek voor mannen over de midlifefase. Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven. Voor veel mannen is dit een verwarrende fase. Wanneer deze midlifefase niet goed doorleefd wordt, kan die uitlopen op een midlifecrisis. In het traject van eerste naar tweede helft verschuift het waardensysteem van de man: van prestatie naar relatie, van doen naar zijn, van nemen naar geven. Het boek geeft inzicht in de dynamiek die op gang komt en helpt mannen richting te vinden. Een perfect cadeau voor Vaderdag!

Vriendschap of je leven Stoorvogel, Henk; Struik, Pieter
voorraad onbekend
€ 17,99

Henk Stoorvogel en Pieter Struik schreven samen 'Vrienden of je leven', een mannenboek over vriendschap en persoonlijke groei. Ze willen in Nederland een vriendschapsrevolutie ontketenen. Er is in deze tijd een enorme behoefte aan vriendschap. De meeste mannen hebben dat niet eens zo in de gaten, opgeslokt als ze worden door de hectiek van tijd en wereld. Dit boek is de eyeopener die mannen zal wakker schudden om meer tijd te investeren in vriendschap. Stoorvogel en Struik weten uit eigen ervaring wat er in mannen omgaat, maar ze hebben ook onderzoek gedaan naar hoe mannenvriendschap werkt (en hoe niet). Ze leggen uit hoe je vrienden maakt (en hoe je ze kwijtraakt) en wat de positieve gevolgen zijn als mannen zich gezamenlijk inzetten voor de samenleving.

Man. Zijn. Vos, Wouter de
voorraad onbekend
€ 17,99

In welk verhaal ga jij leven? Dat van jezelf? Of dat van God? In dat verhaal heb jij een cruciale rol te spelen. Het mooiste wat jij kan bereiken is niet een gelukkig leven. Gods rol voor jou is oneindig veel mooier dan jij je kunt voorstellen. Hij nodigt je uit om je plaats in te nemen in Zijn plan om deze gebroken wereld heel te maken.

Uitdagend en inspirerend wijst Wouter de Vos mannen de weg naar een betekenisvoller en avontuurlijker leven, dat oog heeft voor de ander en dat een vervulling vindt die niet ophoudt bij de grens van je comfortzone.

Met zijn anekdotes, humor en af en toe een brok in de keel heeft dit boek het cachet en de lijflucht die je van een mannenboek mag verwachten.

Vergeten rijkdom Waele, Daniël de
voorraad onbekend
€ 28,-

Bespreking van vroeg-Joodse literatuur
Vroeg-Joodse literatuur betreft meer dan Bijbelboeken, maar ook geschriften die vaak
nauw betrokken zijn op de Bijbel zonder dat keurmerk te hebben ontvangen. Daniël de
Waele bespreekt veel van die literatuur in het boek 'Vergeten rijkdom'. Hoe doet hij
dat?
Boekanalyse
De Waele is HBO-docent Protestantse godsdienst en Nieuwe Testament in Brussel. Hij
schreef al eerdere boeken.
Na een voorwoord en een inleiding is de vroeg-Joodse literatuur beschreven in acht
hoofdstukken, waarvan de langste hoofdstukken gaan over Joodse geschiedenis (H1) en
pseudepigrafen (H5). De tekst is voorzien van voetnoten, zwart-wit afbeeldingen,
landkaarten en schema's.
Het boek sluit af met een nawoord, een literatuurlijst, een verklarende woordenlijst en een
personenregister. Er is gebruik gemaakt van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV).
Literatuur vroege Jodendom
Naast de Tenach (het Oude Testament) behandelt De Waele vooral de literatuur die naast of
als gevolg van de Bijbel is ontstaan in de periode 6de eeuw voor en na CE. Deze buiten-Bijbelse
literatuur gaat in op vragen die in verband staan met de Bijbel, maar daarin
onbeantwoord blijven.
Het is literatuur, deels ontstaan in de verstrooiing, van verschillende inhoud, zoals wijsheid,
filosofie, martelaarsverhalen, apocalyptische visioenen, mystiek, strenge wetsregels, Joodse
geschiedenis en rabbijnse Bijbel- en geschiedenisinterpretatie.
Dit boek is bedoeld voor de geïnteresseerde leek of iemand die theologie wil gaan studeren;
een handzame inleiding. Voorkennis is niet vereist. Het toont de grote diversiteit aan Joodse
literatuur die aantoonbaar ook als basis is gebruikt voor het Nieuwe Testament (NT).
Evaluatie
Dit is een heel interessant boek over de veelzijdige vroeg-Joodse literatuur in verband met
de Bijbel en hun cultuur en geschiedenis. Wat opvalt is het Vlaamse woordgebruik, wat voor
Nederlandse lezers soms afwijkend en/of vreemd kan overkomen. Maar echt problematisch
is het niet.
De Waele volgt de moderne Bijbels theologische opvatting dat belangrijke Tenachboeken
zouden zijn ontstaan tijdens de eerste ballingschap. Volgens hem werd het Jodendom toen
sterk beïnvloed door Zoroastrisme, wat vooral zou blijken uit de niet-Bijbelse geschriften. Die
laatste bewering is twijfelachtig. Wat betreft datering van Tenachboeken zijn er simpelweg te
veel bewijzen dat die zijn geschreven door de personen waarnaar ze zijn vernoemd.
De Waele houdt er ook aan vast dat er door het late vaststellen van de Tenachboeken er
veel bij zou zijn verzonnen, omdat de auteurs zouden zijn vergeten hoe het eertijds was
gegaan. Tevens zouden ze de Tenachboeken polemisch hebben opgesteld naar de heidense
Babylonische cultuur.
Ten aanzien van de eerste ballingschap komt De Waele met de merkwaardige stelling dat
slechts 5-10% van de bovenlaag van de Isra'Eliem zouden zijn gedeporteerd naar
Mesopotamië. Uit de Bijbel komt naar voren dat maar een kleine groep ('am ha'aréts)
achterbleef in het beloofde Land en dat het grotendeels ontvolkt werd achtergelaten.
Het NT zou meteen in het Grieks zijn geschreven, terwijl toch steeds zekerder wordt dat
sommigen NT-boeken een Hebreeuwse origineel hebben gekend (bijvoorbeeld Mattheüs).
Dit boek wordt aangeraden.
Bron: https://messianieuws.nl/bespreking-van-vroeg-joodseliteratuur/?fbclid=IwAR1dLPV0e1uKIwOwzokVYFd0TT3nKmg4C9l6jUjihobeR5NOgws5w6AxUyw

Ontluikend christendom Waele, Daniël de
voorraad onbekend
€ 31,50
Vertrouw op je gevoel Sintobin, Nikolaas
voorraad onbekend
€ 21,-
voorraad onbekend
€ 16,99
Rab en Rik Jacobs, Binyomin; Bokelman, Rik
voorraad onbekend
€ 17,50
ECHTE MANNEN ELDREDGE, JOHN
voorraad onbekend
€ 18,50
voorraad onbekend
€ 15,-
voorraad onbekend
€ 32,50

365x vertelling, wijsheid & onderwijs

Met deze HSV Bijbel in een jaar heb je een complete Bijbel in handen, verdeeld in 365x drie passages. Het lezen van deze drie passages per dag zorgt ervoor dat je de hele Bijbel in één jaar kunt doorlezen. Deze editie in de Herziene Statenvertaling biedt een frisse kijk en nieuwe inzichten door haar unieke opzet. Elke dagelijkse lezing bestaat uit:
– een vertellend/verhalend gedeelte (weergegeven in drie kolommen)
– een onderwijzend gedeelte (weergegeven in twee kolommen)
– een gedeelte uit de poëzie- of wijsheidsboeken (weergegeven in één kolom)

Een prachtige stimulans om de oude gewoonte van regelmatig de gehele Bijbel te lezen weer nieuw leven in te blazen!

voorraad onbekend
€ 19,95

In Mannen uit de Bijbel maken we kennis met bekende en minder bekende mannen uit het Oude en Nieuwe Testament. Diverse levensomstandigheden en allerlei karaktertrekken van mannen komen aan de orde. Al lezend zult u ontdekken dat er wat dat betreft niets nieuws onder de zon is. Dat maakt het dagboek en het onderwijs dat erin te vinden is - zowel voor het dagelijks als voor het geestelijk leven - uiterst actueel. De dagboekstukjes zijn samengesteld aan de hand van de Bijbelverklaringen van Matthew Henry. Een graag gelezen Engelse predikant die bekend staat om de pastorale toon in zijn geschriften. Samengesteld door J. Kranendonk-Gijssen

voorraad onbekend
€ 11,95

Vader is voor veel kinderen een voorbeeld. Of soms juist niet. In ieder geval heeft de vader een belangrijke plaats in het leven van kinderen. Daarmee drukt hij, vaak op een heel andere manier dan de moeder, een stempel op het leven van zijn kinderen.
Een tiental mensen van wie de (familie)naam binnen de gereformeerde gezindte enige bekendheid heeft, haalt in deze bundel persoonlijke herinneringen op.
Was vader voor hen als kind de stoere, sterke man? Ontdekten ze zijn kwetsbaarheden toen ze ouder werden? Waarom was vader vaak zo druk en afwezig? Hoe zwaar drukte vaders ambt of bestuursfunctie op het leven van de kinderen ...

voorraad onbekend
€ 21,99
Het geschenk Eger, Edith
voorraad onbekend
€ 20,-

Toonaangevend psycholoog Edith Eva Eger – bekend als de ballerina van Auschwitz – begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing.

Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.

Dr. Edith Eger, gevierd therapeut en Holocaustoverlever, heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers' eigen leven en die van haar cliënten Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.

voorraad onbekend
€ 9,95

Wat maakt een man een man? Echte mannen hebben daar best ideeën over. Woorden als stoer, avontuurlijk en dominant komen al snel in beeld. Maar wat zegt de Bijbel? 'Mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen', staat in Genesis. Jonge mannen worden opgewekt om matig te zijn. Gezag hoort erbij, maar niet minder vergeving. Maar waarom knielen mannen zo gemakkelijk voor de afgoden geld en macht? Hoe voorkomt een man dat hij wordt binnengezogen in de wereld van pornografie en machtsmisbruik? In dit boekje worden boeiende en prikkelende thema's die er écht toe doen verkend. Daarbij is misschien wel de belangrijkste vraag: Wat betekent het als je man 'in Christus' bent en hoe groeien mannen in het geloof?

voorraad onbekend
€ 16,95

Vader, wees de nummer 1 voor je kinderen…
Wat is er nodig om een geweldige vader te worden? De vraag alleen al kan je overweldigen, maar het antwoord is eenvoudiger dan je denkt. Het begint allemaal met een hart voor God en een hart voor je kinderen.

In “Een vader naar Gods hart” vertelt bestsellerauteur Jim George hoe je de beste vader voor je kinderen kunt zijn. Hij maakt een aantal basisprincipes duidelijk, zoals:

je kinderen laten weten dat je van hen houdt, en interesse in hen tonen;
de sleutels tot positieve en effectieve communicatie gebruiken;
weten welke eigenschappen kinderen het meest nodig hebben in een vader;
manieren ontwikkelen om je kinderen aan te moedigen in hun geestelijke groei;
werken aan gezonde relaties die levenslang blijven bestaan.
Als je je ervoor inzet om de vader te worden die je kinderen nodig hebben in hun leven, krijg je niet alleen een betere band met hen, maar ervaar je ook een buitengewone zegen in het vaderschap.

GEBOREN OM TE VLIEGEN STOORVOGEL, HENK
voorraad onbekend
€ 18,99

Prachtig uitgevoerd opbouwend boek.
Met foto's en ornithologische achtergrondinfo
Mensen worden vergeleken met het jong van een arend dat moet leren vliegen. Mensen worden vergeleken met een arend van wie ''de jeugd zich vernieuwt''. In een fraai en prettig leesbaar boek werken de auteurs deze en tal van andere metaforen uit.
Geboren om te vliegen is een boek dat christenen helpt om hun bestemming te vinden: de evenwichtige persoon worden die God bedoeld heeft.

voorraad onbekend
€ 65,-

Begin bij de Bron!
Door deze HSV Bijbel heen vind je rustige afbeeldingen met bemoedigende Bijbelteksten, die je even stil laten staan.
Deze Bijbel is een praktische Notitiebijbel zodat je eigen gedachten bij de teksten kunt schrijven.

Bidden. Lezen. Stil zijn. Luisteren. Schrijven. Reflecteren.

Om daarbij te helpen heeft DagelijkseBroodkruimels de 'OER-Methode' bedacht; een bijbelstudiemethode die erop gericht is om de lessen uit de Bijbel praktisch te maken. Deze methode wordt toegelicht in de Bijbel.

Een Bijbel om dagelijks te gebruiken en geleerde lessen toe te passen in het dagelijks leven.

In dezelfde stijl hebben we overigens ons DagBoeK, notitieboeken en journals uitgegeven. Deze Bijbel kun je goed hierbij combineren, zodat je echt structureel je kunt verdiepen in Gods Woord en het steeds meer gaat toepassen in je dagelijkse leven. Een uitdaging voor het leven! Ga écht Leven en begin bij de Bron van het leven!

God verwachten Leeflang, Evert
voorraad onbekend
€ 29,99
voorraad onbekend
€ 21,99
Verderkijker Mouw, Bert-Jan
voorraad onbekend
€ 14,99
Domweg gelukkig Dekker, Willem Maarten
voorraad onbekend
€ 15,99

Aristoteles zei al dat niets zo menselijk is als het streven naar geluk. In onze tijd betekent dat voor veel mensen: streven naar genot. En genieten kun je pas, denken we, als je eerst voldoende bezit hebt verzameld. Tegelijk merken we dat het niet meevalt gelukkig te zijn of te worden, ook niet als je alles hebt wat je hartje begeert. Misschien moeten we weer leren om juist het ongeluk te aanvaarden? Gaat het juist om de kunst van het ongelukkig zijn? Ook als christen kun je je afvragen: in hoeverre moet ik meedoen met dit streven naar persoonlijk geluk? Is dat inderdaad wat God ons wil geven, of gaat het veel meer om de zin van het bestaan, of troost in het bestaan, dan om geluk?

voorraad onbekend
€ 8,95
voorraad onbekend
€ 22,95
De weg volgen Comer, John Mark
voorraad onbekend
€ 24,99

De bedoeling van het evangelie is niet alleen dat jij in de hemel komt, maar ook dat de hemel in jóú komt. In de weg volgen schetst John Mark Comer zijn hoopvolle visie op geestelijke groei.

'We worden voortdurend gevormd door de wereld om ons heen. Als we ons in plaats daarvan door Jézus willen laten vormen, willen we dan ook bij Hem in de leer gaan? Comer zet de schijnwerper op onze cultuur en legt die naast inzichten uit de Bijbel over bijvoorbeeld de sabbat, eenvoud, vrijgevigheid en de waarde van gemeenschap. Comer laat zien hoe eeuwenoude principes en oefeningen de sleutel vormen om echt op Jezus te gaan lijken.Geestelijke disciplines helpen ons om te vertragen en in ons dagelijks leven ruimte te maken voor wat God alleen kan doen: ons diep vanbinnen veranderen.Volg de Weg van Jezus en ontwikkel een nieuwe Leefregel. Ontdek wat het leven voor je in petto heeft door bij Jezus te zijn, op Jezus te gaan lijken en als Jezus te gaan leven.