Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Flirt

Een romance

Heg, Lisette van de

Prijs: € 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789058041630
Auteur(s) : Heg, Lisette van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Thema : Romantiek
Moderne en hedendaagse fictie
Verhalend thema: liefde en relaties
Categorie : Romans
Uitgever : Plateau
Verschenen : November 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 312
Afmetingen : 223 x 143 x 30 mm
Gewicht : 464 gram
Beschrijving

Hoe kwam je op het idee voor het boek?
'Ik begon eigenlijk met het idee om te schrijven over een vrouw in haar midlifecrisis. Ik was benieuwd welke impact zoiets zou hebben op haar leven. Toen ik me in het fenomeen midlifecrisis verdiepte, ontdekte ik dat er veel “symptomen” zijn die hierbij horen: van het impulsief je baan opzeggen (zonder iets nieuws te hebben) en motorrijlessen nemen, tot je huis verkopen, je gezin verlaten en een minnaar vinden. Stuk voor stuk behoorlijk ingrijpende dingen, en dat allemaal in één boek verwerken, leek me te veel van het goede te worden. Zoals gezegd kwam ik tijdens de research ook overspel tegen. De verhalen die ik hierover las, raakten me en daarom besloot ik het midlifecrisisidee te laten vallen en me te focussen op overspel.'

?? Wat vond je het mooiste aan het schrijven ervan?
'Lastige vraag. Het was grotendeels een worsteling om het verhaal juist op papier te krijgen. Bij het schrijven van “Flirt” heb ik met meerdere mensen gesproken over overspel in hun leven. Hun openheid vond ik erg bijzonder. Als ik puur naar het schrijven kijk, zit dat 'm vooral in het schrijven van het einde. Ik had deel twee af en wist dat het boek nog niet klaar was, maar ik had geen duidelijk idee voor ogen om het af te ronden en zat er al een tijdje tegenaan te hikken tot ik op een dag ineens begon te schrijven en wist: ja, dit is het!'

?? Wat wil je lezers met het boek meegeven?
'Allereerst “gewoon” een fijne leeservaring. Ik houd van verhalen en vind het heerlijk als ik als lezer word meegesleept, dus datzelfde gun ik mijn lezers. Daarnaast, meer inhoudelijk, zoals een lezeres het samenvatte: “Koester wat je lief is.”'

?? Ben je al met iets nieuws bezig (en zo ja, wat)?
'Nee, nog niet. Ik heb een tijdje nodig om “Flirt” te laten landen en ben daarnaast druk met de pr rondom het boek. Via flirtromance.nl deel ik blogs en extra leesfragmenten bij het boek, dus eigenlijk gaat het verhaal online nog door.'

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Flirt
Recensie door: Olga van Dongen

Laura en Johan hebben een goed huwelijk zo lijkt het.Maar als op een gegeven moment hun zoon op kamers gaat en haar moeder plotseling overlijdt, wordt Laura ineens geconfronteerd met een leeg huis en geen bezoekjes meer aan haar moeder.
Johan helpt haar na de begrafenis met het opruimen van het huis en er is een bekende die wel de hond van haar moeder wil hebben.
Het huis voelt leeg en Johan is druk met zijn rijschool en de kerk. Er is geen gezelligheid samen.
Laura appt met de nieuwe eigenaar van hond Tobias. Ze wordt uitgenodigd om te komen kijken.
Jean Paul is gescheiden en woont samen met zijn dochter. Laura is in rouw en voelt zich enorm eenzaam. Ze appt regelmatig met Jean Paul. Terwijl haar man niets merkt en denkt dat het al wel weer wat beter met haar gaat, ontvouwt zich tussen Laura en Jean Paul een flirt die liefde wordt. Ze drinken samen thee en koffie, wandelen en genieten van het mountainbiken. Laura voelt zich gezien, hij kijkt haar echt aan, zegt dat hij haar mooi vindt. Hij geeft haar de volle aandacht. De gevolgen blijven niet uit.
Vriendin Dineke weet wat er gaande is en is er niet blij mee, maar Laura gaat niet stoppen. Ze is gelukkig en Johan, die altijd weg is hoeft het niet te weten. Totdat hij wel ontdekt wat er aan de hand is.
De wereld van Laura en Johan stort in. Hoe nu verder? Het wordt een lange en moeizame weg. Want hoe raak je de woede kwijt en waar ging er iets mis? Kún je wel terug? Wíl je wel terug? Is het een onomkeerbare weg?
De flashbacks geven je inzicht in het verleden van Laura en begrip voor haar, omdat Johan niet alles van haar weet. Door de perspectiefwisselingen denk je met Johan en ook met Laura mee.
De schrijfstijl is pakkend en goed bedacht hoe je appjes en social-media in een boek verwerkt. De spanning loopt langzaam op, maar het hangt wel duidelijk in de lucht dat deze flirt niet zo vrijblijvend kan zijn.
Dit boek gaat dus over overspel. Hoe het begon en wat de gevolgen ervan zijn.
Het lijkt mij een aanrader dat je dit boek leest als je getrouwd bent, hoe lang of kort dat ook is. Hoe gemakkelijk kun je in een sleur raken en denken dat je alles wel van je partner weet.
Ook een mooi boek voor de Marriage Course.