Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gevoelstaal

Leef van binnenuit

Beek,-Bakker, Janna

€ 26,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789463690645
Auteur(s) : Beek,-Bakker, Janna
Taal : Nederlands
Onderwerp : Psychotherapie en andere therapieën
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Buijten & Schipperheijn Motief
Verschenen : November 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 242 x 172 x 16 mm
Gewicht : 512 gram
Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Gevoelstaal
Recensie door: Olga van Dongen

Gevoelstaal is een lees-, werk- en studieboek over de taal die je lichaam spreekt, hoe je deze kunt leren verstaan en van daaruit gaat reageren.Iedereen kent wel gevoelens en emoties onder verschillende omstandigheden. In deze tijd van stress en burn-out is het inzicht in jezelf vaak ver te zoeken. Maar je hebt wel emoties, je gevoelens en eigen gedachten. De auteur wil je helpen om die te ontdekken, om naar je lichaam te luisteren en vandaar uit in liefde te leren denken en te spreken.
Zij laat je zien hoe de intimiteit met God, onze Maker hierdoor kan groeien.

Het boek begint met een heldere uitleg wat gevoelens en emoties zijn en wat ze je kunnen vertellen.Dan komt je leven van baby tot volwassene met alle gevoelens en ervaringen aan bod.Als er angst of oordeel in je leven komt door opvoeding of kerkelijke achtergrond kun je bang worden voor je eigen binnenwereld (gevoelens verdwijnen nooit:)) Janna Beek geeft handvatten om uit die negatieve spiraal te komen en nieuwe manieren te vinden om contact met jezelf en de ander te ontwikkelen vanuit deze gevoelstaal.
Je lichaam is een tempel. In het joodse denken is er geen scheiding tussen lichaam en ziel maar volgens Calvijn was er wel een scheiding.
God is gericht op ons. Wij zijn uit Hem. En door Zijn zoon Jezus laat hij zien hoe gevoelstaal werkt: aanraken en aangeraakt worden, liefdevolle woorden spreken vanuit een hart dat open staat voor zichzelf en de ander.
Neem bijvoorbeeld David. Hij verwoorde zijn gevoelsleven in de Psalmen. Het is interessant om ze in dit kader te gaan lezen en net als David alles te zeggen tegen God.
De casussen, citaten en oefeningen maken dat er een andere vorm van kijken wordt geleerd door het luisteren naar jezelf, naar je binnenwereld en naar God die jou gemaakt heeft.
Handig in dit boek is de emotiekaart om beter te duiden wat en hoe je je voelt.
Het vergt oefening om meer liefdevol vanuit jezelf te zijn en opener over je binnenwereld naar de ander. Je kunt bijvoorbeeld gaan schrijven, zingen, dansen of allerlei andere kunstvormen beoefenen om je beter te uiten.
Het boek is geschikt om individueel of in groepsverband te gebruiken en past helemaal in deze tijd.

Janna Beek (1962) is psychosociaal therapeut en trainer met ruim 25 jaar ervaring. Zij is oprichter van Be(ek)come waarin ze mensen helpt en aanmoedigt om door gevoelstaal meer van binnenuit te leven.

Twee andere boeken van Janna Beek zijn beide sprookjes voor volwassenen:
Het Zilverwoud (2007), een boek over verwond raken en de hoop voor heling met schilderijen van Betty Spackman.
De Ongeziene Dag (2010), over de kern van het leven om gezien te worden met schilderijen die Daniël Tavenier bij het boek maakte.

Zie ook site: www.b-come.nl voor meer inspiratie over gevoelstaal.