Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De goede Helper

Tom en Eva worden dapper samen met Hans de Helper

Lingstuyl, Sanne

€ 14,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Delen:
Beschrijving

Stel… je bent moeder en je wilt graag dat je kind weerbaarder wordt. Wat doe je dan? Nu ben ik als niet-moeder vanzelfsprekend geen deskundige op dit gebied, maar ik denk zo dat de meeste moeders die die vraag hebben te rade zullen gaan bij een coach, voor een weerbaarheidstraining bijvoorbeeld. En dat is natuurlijk niet verkeerd. Maar je kunt beter iemand anders om hulp vragen. Wil je weten wie dat is? Dan moet je het debuut van Sanne Lingstuyl – 'De goede Helper' – lezen.

Het antwoord op die vraag, zit namelijk verpakt in het verhaal over de tienjarige Tom en zijn zevenjarige zusje Eva. Tom en Eva wonen in de Avonturenstraat en daar beleven ze allerlei avonturen. Soms zijn die leuk, maar ze krijgen ook weleens te maken met iets moeilijks of verdrietigs, zoals pesten of faalangst, of er gaat iets fout. Waardoor Tom zich dan opeens niet meer dapper en stoer voelt en Eva zich schaamt en gauw sorry zegt. Maar dat willen ze niet; ze willen graag moedig zijn. Alleen hoe word je dat nu? Nou, dat weet Hans de Helper, hun beste vriend die hen beter kent dan wie ook, wel en hij wil hen daarbij helpen.

Deze Hans de Helper staat symbool voor de Heilige Geest en Hij is het bij Wie je moet zijn als je dapper (weerbaarder) wilt worden. Want Hij, de Helper, wil niets liever dan elk kind helpen om meer veerkracht te ontwikkelen en moedig te zijn. Dat is in notendop wat Sanne, die zelf weerbaarheidstrainer is, in dit boek meegeeft. En de manier waarop ze dat doet, verdient een pluim. Want door er een aansprekend fictief verhaal omheen te schrijven en zo een herkenbare wereld voor kinderen te schetsen – die trouwens vrolijk en kleurrijk door Anne-Brechtje in beeld wordt gebracht – wordt die boodschap, die anders op jonge leeftijd ingewikkeld kan zijn, begrijpelijk.

Met als resultaat – en daarvoor geef ik Sanne nóg een pluim – dat elk kind dat 'De goede Helper' leest, bemoedigd wordt en het gevoel krijgt dat het samen met de Heilige Geest een held kan zijn. En dat is iets wat alle kinderen moeten weten, vind ik. Daarom: een aanrader voor elk gezin, dit boek!

Productspecificaties
EAN : 9789463691208
Auteur(s) : Lingstuyl, Sanne
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie kinder- en jeugdboeken
Categorie : Leesboeken 9-12
Uitgever : Buijten & Schipperheijn Motief
Verschenen : Mei 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 241 x 170 x 10 mm
Gewicht : 331 gram