Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het geschenk van Martha

Wanneer geven makkelijker is dan ontvangen

Vink, Nelske

€ 18,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789464250084
Auteur(s) : Vink, Nelske
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Categorie : Bijbelstudie
Uitgever : Sestra
Verschenen : April 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 209 x 141 x 16 mm
Gewicht : 238 gram
Beschrijving

In Lukas 10:38-42 vind je het verhaal van Jezus Die op bezoek gaat bij de zussen Martha en Maria. Beiden reageren ze anders op Zijn komst: Maria zoekt een plekje aan Zijn voeten om naar Hem te luisteren, Martha gaat aan de slag om voor haar gasten te zorgen. Wellicht ben jij een van hen die zich meer herkent in Martha, degene die de handen uit de mouwen steekt, dan in Maria. Maar van Maria wordt gezegd ze 'het juiste' koos. Ben je dus verkeerd bezig als je lijkt op Martha? Is wat zij deed per definitie fout? Of kun je iets van haar leren? Dat wordt je uitgelegd in dit boek, dat dieper op die vragen (en meer) ingaat. En de aansluitende reflectievragen helpen je vervolgens om met dat wat je hebt gelezen aan de slag te gaan. Zo ontdek je wat het geschenk van Martha is.

Als je van nature een Martha bent, is dit een boek waar je iets aan hebt. (Ondanks dat niet alles wat aan bod komt specifiek verband houdt met het Martha-zijn.) Deels is dat omdat de inhoud duidelijk maakt wat 'niet zo goed' is aan wat een Martha doet en belangrijk vindt – altijd bezig zijn en presteren – en welke nadelige gevolgen dat kan hebben, zoals stress. Want hoewel dat misschien confronterend is, is het ook inzichtvol. Aan de andere kant omdat je, net als de bijbelse Martha, liefdevol gewezen wordt op wat een betere keuze is en wat er écht toe doet in dit leven, en hoe jij jouw Martha-talenten daarbij op een gezonde wijze kunt inzetten. En dat alles bij elkaar is precies wat je nodig hebt om als Martha wat meer te worden als Maria, zonder je eigen ik te verliezen.

'Het geschenk van Martha' is een uitnodiging om je, als Martha, te ontdoen van al je moeten en druk bezig zijn, zodat je jezelf ontmoet en tot rust kunt komen bij God.

Velden met een * zijn verplicht