Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Dochter van de majoor

Jennings, Regina

€ 22,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492234704
Auteur(s) : Jennings, Regina
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Reeks : Fort Reno (Deel 3)
Categorie : Romans
Uitgever : Grace Publishing House
Verschenen : December 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 400
Afmetingen : 216 x 142 x 32 mm
Gewicht : 574 gram
Beschrijving

Ik vind het een fascinerend stukje geschiedenis: de wedloop om land anno 1889 in de Verenigde Staten. Want stel je even voor… Er was een enorm lege vlakte en je kon zonder te betalen een stuk land krijgen. Het enige wat je te doen stond, was 1) ervoor zorgen dat je je op de dag van de wedloop aan de startstreep bevond; 2) snel weg zijn nadat het startschot had geklonken; en 3) je eigen stuk land claimen.

Dat het niet zo simpel was als het wellicht klinkt, ontdek je in de nieuwste roman van Regina Jennings: 'De dochter van de majoor'. Want daarin doen Caroline Adams (de dochter van de majoor) en Frisco Smith mee aan de langverwachte wedloop om land. Hij omdat hij een eigen plekje wil. Zij omdat ze naar meer avontuur en onafhankelijkheid verlangt. Maar wat blijkt? Caroline en Frisco hebben het op hetzelfde stukje land voorzien. Ze raken verzeild in een conflict over de claim en geen van beiden zijn ze van plan om ook maar een haarbreed te wijken. En dus zetten ze hun hakken in het zand.

Wat volgt, is een vermakelijk verhaal dat je meer leert over hoe het er na de wedloop om land aan toeging. En dat was nogal chaotisch. Want er was geen architect die alles ordelijk ontwierp. Nee, er waren duizenden mensen die allemaal aan de slag gingen op basis van hun eigen idee over hoe het eruit zou moeten zien. Met als gevolg: talloze conflicten, straten die niet op elkaar aansloten, mensen die stadspercelen verkochten in steden die niet bestonden, fraude en nog veel meer.

En natuurlijk vertelt Regina dat alles met de nodige humor, zoals voor al haar verhalen geldt, waardoor het allesbehalve saai is. Integendeel zelfs. 'De dochter van de majoor' is een heerlijke roman vol avontuur, romantiek en komische situaties die je met veel plezier leest. Als je 'm nog niet kent, zou ik daar dan ook snel verandering in brengen. (En mocht je de smaak te pakken hebben, lees dan meteen ook de andere twee delen van de serie. Die zijn net zo leuk!)

Velden met een * zijn verplicht