Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kijk ons leven!

Vrouwen die de wereld hebben veranderd

Boer, Mira de; Prins, Hagar; Schouten, E

€ 17,95
Voorraad#stock_type# onbekend
Delen:
Beschrijving

Als meisje vond ik het al fijn: verhalen over buitengewone vrouwen lezen. Zoals Hannie Schaft, die tijdens de Tweede Wereldoorlog streed voor de vrijheid. Aletta Jacobs, die het als eerste vrouw in Nederland tot arts wist te schoppen. Of Florence Nightingale, Moeder Teresa en Marga Klompé. En ik lees nog steeds graag over dat soort vrouwen. Je snapt dan ook vast wat ik deed toen 'Kijk ons leven!', dat gaat over vrouwen die de wereld hebben veranderd, verscheen. Lezen, natuurlijk!

In dit boek vind je het portret van ruim vijftig opmerkelijke vrouwen. Zowel historische, onder wie Corrie ten Boom en Gladys Aylward, als (meer) hedendaagse zoals Rachel Held Evans, Lauren Daigle en Martine Vonk komen aan bod. Stuk voor stuk unieke figuren, die zich op hun eigen plek – van Nederland tot Nieuw-Guinea en India – en op hun eigen manier inzetten voor de mensen om hen heen. Maar ze hebben één ding gemeen: ze vertrouw(d)en op God en hebben door wat ze vanuit hun geloof deden de wereld veranderd.

Boeiend om te lezen, vond ik al die portretten. Vooral omdat die zich niet beperken tot alleen bekende christelijke vrouwen, maar ook over vrouwen van wie ik toch nog nooit had gehoord, terwijl ze toch zulke bijzondere dingen hebben gedaan. Neem Helen Rosevaere, de arts die in Congo werd verkracht, mishandeld en gevangengenomen, en na haar vrijlating niet wegging, maar bleef om de mensen te helpen. En de vijftienjarige Blandina die te midden van een amfitheater vol mensen die haar dood wilden, bleef bidden tot ze stierf. Of wat denk je van Syncletica van Alexandrië, een welgestelde vrouw die alles weggaf en om in armoede te leven?

Al deze buitengewone vrouwen uit 'Kijk ons leven!'… ze zijn een voorbeeld voor me geworden. Ze hebben me geïn-spireerd om, in navolging van hen, nog meer uit het geloof – vol vertrouwen op God – te leven en zo het verschil te maken in de wereld om me heen. En natuurlijk zou het mooi zijn als iedereen dit doet. Daarom: lees dit boek, kijk naar deze vrouwen, neem een voorbeeld aan hen en leef!

Productspecificaties
EAN : 9789492831491
Auteur(s) : Boer, Mira de; Prins, Hagar; Schouten, E
Taal : Nederlands
Onderwerp : Emancipatie
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Sestra
Verschenen : April 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 240 x 160 x 13 mm
Gewicht : 391 gram