Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Villavie

12 lessen om het leven voluit te leven

Hoogenboom, Eline

€ 20,-
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492831514
Auteur(s) : Hoogenboom, Eline
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Sestra
Verschenen : Mei 2020
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 230
Afmetingen : 219 x 146 x 20 mm
Gewicht : 429 gram
Beschrijving

'In deze wereld die vaak zo overweldigend kan voelen is het goed om je eigen koers te varen. Om dicht bij jezelf, God en je naaste te leven en scherpe keuzes te maken. Want het leven is het waard om geleefd te worden. Een gebroken leven en een gebroken jij. Maar wel heel en uniek. Niet de hemel op aarde. Maar wel sprankjes zonlicht in een gebroken wereld.'

Zo begint 'Villavie', van Eline Hoogenboom, en de woorden raakten me. Want heel eerlijk, ik vind het vaak lastig om dicht bij mezelf, God en mijn naaste te leven, om (scherpe) keuzes te maken. En ik weet diep vanbinnen best dat het leven het waard is om geleefd te worden, maar tegelijk leef ik niet altijd voluit. Want hoe doe je dat nu?

En dat is de reden waarom ik dit boek wilde lezen; het bevat namelijk twaalf lessen die je helpen voluit te leven. Eline stelt je leven daarbij voor als een huis met verschillende kamers – 'werk', 'vrije tijd', 'relaties', 'gezondheid' en 'delen' ('geloof' is in alle kamers aanwezig) – waarin jij de keuze hebt hoe je die kamers inricht, wie je er binnenlaat en hoe je ervoor zorgt.

Een van de dingen die ik zo fijn vind aan de lessen (die variëren van 'dankbaar zijn' tot 'vrucht dragen' en 'vereenvoudig je leven') is dat Eline daarin eerlijk vertelt over de struggles in haar eigen leven; ze geeft ze niet door als iemand die het beter weet, maar als iemand die naast je staat en je wil helpen. Daardoor is veel herkenbaar en kun je vaak echt iets met wat je meekrijgt. Ook doordat elke les afsluit met praktische toepassingen om dat wat je leest daadwerkelijk in praktijk te brengen.

En dat is nu wat ik hoop te gaan doen: de lessen stapje voor stapje en samen met God concreet gaan maken. Op weg naar 'living the full life' – naar het volle leven dat God geeft. Aan mij, maar eveneens aan jou, en misschien is 'Villavie' ook precies wat jij nodig hebt om dat geschenk voluit te leven!

Danielle Heerens

Velden met een * zijn verplicht