Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ruimte!

in je huis, in je agenda, in je ziel

Ellis, Courtney

€ 20,-
Voorraad#stock_type# onbekend
Delen:
Beschrijving

Wie mij (en mijn huis) kent, weet dat ik bepaald geen minimalist ben. Dat komt doordat ik alles wat ook maar een beetje op een boek lijkt echt moet hebben, ik houd van mooie dingen en een zwak heb voor alles wat 'aanbieding' of iets dergelijks heet. Maar het ligt ook aan het feit dat ik slecht dingen weg kan doen. (Ik denk altijd: wellicht komt het nog eens van pas.) Gevolg? Mijn huis is… nou, goedgevuld.

Toen ik het boek 'Ruimte' van Courtney Ellis ontving en las dat het gaat over ruimte maken in je levendoor onder meer te ontspullen, wist ik dan ook niet of ik daar nu zo blij mee moest zijn. Wilde ik wel meer ruimte in mijn leven? Maar nieuwsgierig als ik was, probeerde ik één bladzijde en tja… wat ik las, was zo geweldig dat ik gewoon verder móést lezen.

Waarom het zo geweldig is? Nou, allereerst omdat Courtney niet komt aanzetten met een allerlei feiten om je ervan te overtuigen dat je meer ruimte moet creëren in je leven – iets specifieker: in je huis, agenda, hoofd en ziel. En ook niet met een waslijst adviezen. Nee, ze deelt over haar persoonlijke reis van een leven vol spullen, stress en vermoeidheid naar een leven van ruimte, vrede en aandacht. Het gaat echter niet alleen over 'nee' zeggen, maar leert je ook waar je juist 'ja' tegen kunt zeggen.

En als tweede: het is geweldig omdat het zo fijn is geschreven, namelijk met veel humor. Daardoor leest het heerlijk weg en krijg je zin om alles wat je leest direct in praktijk te brengen. Om ruimte te maken in je leven. Goed, ik beken, dat laatste is nog niet heel erg van de grond gekomen hier. Afgezien van drie sokken met gaten erin heb ik nog niet echt ontspuld. Maar ik beloof beterschap voor de toekomst. Of nee, ik weet het goed gemaakt. Ik ga nu metéén iets opruimen. Die 'superpraktische en onmisbare' ananassnijder die al jaren ongebruikt ligt te verstoffen in de kast… Anybody?

PS Je snapt vast dat dit boek is gevrijwaard van elke vorm van ontspulling. Het is een blijvertje.

Danielle van Heerens

Productspecificaties
EAN : 9789492831637
Auteur(s) : Ellis, Courtney
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Sestra
Verschenen : September 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 211 x 140 x 21 mm
Gewicht : 332 gram