Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Maar ik vertrouw op U

Selles,-ten Brinke, Nieske

€ 16,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Delen:
Beschrijving

Hoe vertrouw je op God als je met iets ingrijpends wordt geconfronteerd? Met een groot verlies om maar iets te noemen. Of met een ernstige ziekte. Die vraag houdt me regelmatig bezig, omdat ik het nu, terwijl alles nog (vrij) goed gaat, al vaak zo lastig vind om mijn vertrouwen op God te stellen. Dus doe ik dat als het leven moeilijk(er) is? Om een antwoord op die vraag te vinden, las ik onlangs het nieuwe boek van Nieske Selles: 'Maar ik vertrouw op U'.

Dat gaat namelijk precies daarover. Het is voor wie te maken heeft met de gebrokenheid van het leven en het daardoor lastig vindt om te vertrouwen op God. Aan de hand van Nieskes eigen ervaringen worden verschillende thema's, zoals verlies en ziekte, uitgewerkt en je wordt aangemoedigd om na te denken over en aan de slag te gaan met je eigen verhaal. In de hoop dat je God leert vinden in elke fase – de goede en de moeilijke – van je leven en uiteindelijk ontdekt: God is mijn Helper. Op Hem kan ik vertrouwen.

Een diepgaand onderwerp, dus. En Nieske gaat ook werkelijk de diepte in met wat ze schrijft, vind ik. Ze neemt je, zoals ze het zelf in het voorwoord omschrijft, mee door ravijnen. Dat doet ze door je stil te zetten bij bijvoorbeeld je angst(en) en verliezen en daar ook vragen over te stellen. En eveneens door te vertellen over haar eigen ravijnen – wat ze doormaakte toen er kanker bij haar werd geconstateerd. Maar ze blijft niet 'hangen' in de ravijnen. Ze voert je steeds weer mee naar groene weides en bergtoppen door je te herinneren aan Gods voortdurende nabijheid, hulp, trouw en liefde.

Mij raakte 'Maar ik vertrouw op U', omdat veel van wat Nieske schrijft in mijn geval zó herkenbaar is. Daardoor bemoedigde het me ook. En – misschien wel het belangrijkste – het leerde me hoe je op God kunt (blijven) vertrouwen als het leven moeilijk is. En ik vermoed zo dat wat ik over mezelf schrijf ook voor jou zal gelden als jij dit boek leest. Dus niet aan je voorbij laten gaan, als jij wilt ontdekken hoe je in moeilijke situaties kunt zeggen: 'Maar ik vertrouw op U!'

Productspecificaties
EAN : 9789492831804
Auteur(s) : Selles,-ten Brinke, Nieske
Taal : Nederlands
Onderwerp : Pastoraat
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Sestra
Verschenen : Februari 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 209 x 140 x 15 mm
Gewicht : 211 gram