Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Wat als het langzamer kan

Over aanwezig leven

Baars, Anne Marije

€ 17,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492831811
Auteur(s) : Baars, Anne Marije
Taal : Nederlands
Onderwerp : Psychologie
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Sestra
Verschenen : Maart 2022
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 207 x 155 x 18 mm
Gewicht : 395 gram
Beschrijving

Hoe houd je vol in het drukke bestaan van tegenwoordig? Door rust te vinden in de alledaagse momenten, tevreden te zijn met minder en vooral te leven vanuit je hart en er gewoon te zijn, ook wel 'slow living' – langzamer leven – genoemd. Of misschien kun je beter zeggen: aandachtig leven. Want slow living is ten diepste leven met aandacht. En hoe je dat doet, dat lees je in dit boek. Je wordt meegenomen langs verschillende thema's die horen bij deze manier van leven, zoals 'flexibel zijn', 'hulp vragen', 'loslaten', 'vertrouwen' en 'overgave'. Daarnaast bevat het praktische tips en recepten die je helpen om het door de dag heen langzamer aan te doen en meer aandacht te hebben voor wat er zich rondom je afspeelt. Zodat je ontdekt: het kan ook langzamer.

Geen stappenplan of lappen theorie, maar haar (mooi onder woorden gebrachte) eigen verhaal is wat Anne Marije gebruikt om duidelijk te maken wat slow living concreet inhoudt. Het is dus best persoonlijk en gaat vooral over haar situatie, maar in dit geval werkt dat goed. Dat is omdat veel van wat openhartig wordt gedeeld herkenbaar is, waardoor de link naar je eigen leven snel is gelegd en de inzichten en eyeopeners die erin schuilen, raken en aan het denken zetten over je manier van leven. En voor wie daarop besluit dat hij het langzamer aan wil doen, vormen de tips, die fijn laagdrempelig zijn, zij het wel veelal toegespitst op gezinnen, een handig opstapje daartoe – naar die tragere levenswijze, die je niet alleen helpt vol te houden in dit leven, maar je ook het geluk van het alledaagse, niet-perfecte leert zien. Verrijkend, dit!

'Wat als het langzamer kan' biedt een waardevolle les in slow living en opent je de ogen voor de alledaagse zegeningen die je zult opmerken als je deze levenswijze in praktijk brengt.

Velden met een * zijn verplicht