Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gewoon leven met God

Elke dag is anders

Plantinga, Ingrid

€ 15,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492831859
Auteur(s) : Plantinga, Ingrid
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Categorie : Levensstijl
Uitgever : Sestra
Verschenen : November 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 210 x 140 x 12 mm
Gewicht : 189 gram
Beschrijving

Eva, Jochebed, Ruth, Mefiboseth, Esther, Jeremia, Maria Magdalena en Barnabas – afgezien van het feit dat ze alle acht bijbelse personages zijn lijken ze op het eerste gezicht misschien niet veel gemeenschappelijk te hebben. Maar dat hebben ze wel; ze waren namelijk stuk voor stuk heel gewoon. En daarom hebben ze allemaal een plekje gekregen in 'Gewoon leven met God' van Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd.

Dit veertigdagendagboek neemt je mee in het dagelijks leven van de acht bijbelse personen die ik zo-even noemde. Gewone mannen en vrouwen die, net als mensen vandaag de dag, lachten, huilden, worstelden en moesten leren loslaten, en daardoor belangrijke levenslessen leerden. Door hen en hun leven te bestuderen en te ontdekken welke weg God met hen ging, ga je in je eigen leven steeds meer zien van God en van de weg Hij met jóú gaat. En je wordt aangemoedigd om 'gewoon' te leven met God, in Zijn nabijheid.

Met elk van die acht bijbelse personen trek je vijf dagen lang op en het fijne is dat je je elke dag van die vijf dagen op een andere manier verdiept in het leven van het bijbelse personage dat aan beurt is – een bijbelstudie, een vraag en opdracht om over na te denken, een aansporing om concreet iets in je leven te veranderen of te doen, een column en daarnaast instructies voor een groepsbijeenkomst. Door deze variatie kun je op een drukke dag voor iets kort(er)s kiezen en op een dag dat je meer tijd hebt voor wat langers. En ook fijn is dat er enkele wat minder bekende bijbelse personen, zoals Mefiboseth, voor het voetlicht worden gebracht, want juist van hen leer je verrassende lessen, vind ik.

'Gewoon leven met God' is misschien in bepaalde opzichten niet echt vernieuwend; er zijn tenslotte meer van dit soort (dag)boeken. Maar omdat de onderwerpen zijn toegespitst op het 'gewone' leven van alledag en er eigenlijk voor iedere vrouw wel wat herkenbaars in zit, heb je wel echt iets aan wat je meegegeven wordt en kun je er wat mee. En daarom ben ik toch blij dat ik het gelezen heb en zeg ik: lees het ook!

Velden met een * zijn verplicht