Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Amalia

Breij, Claudia de

€ 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Delen:
Beschrijving

Wat was ik nieuwsgierig naar dit boek: Amalia, geschreven door Claudia de Breij. Een heel ander genre dan ik normaal lees, maar hoe bijzonder is het dat je een inkijkje krijgt in het leven van de toekomstige koningin.

Tot nu toe waren de kinderen van koning Willem Alexander en koningin Maxima nog weinig in de spotlights te zien. Ik vroeg me weleens af hoe het nu is om een dochter van de koning en koningin te zijn. Heb je een normaal schoolleven met vriendinnen? Of wordt je beperkt in dingen. Met het boek Amalia krijg je als lezer een inkijkje in het leven van Amalia en dus antwoorden op een aantal vragen. Dit boek is verschenen ter ere van haar achttiende verjaardag.

Openhartigheid
Amalia vertelt openhartig over verschillende onderwerpen in haar boek. Zo komt de basisschoolperiode aan bod, maar ook de middelbare schoolperiode. Ze vertelt over haar vriendinnen en hoe ze af en toe werkt in een restaurant van de ouders van een vriendin van haar. Het is mooi om te lezen dat ze een zo 'normaal' mogelijk leven probeert te leiden.

Ook gaan Claudia en Amalia naar de Koninklijke stallen. Amalia laat daar zien hoe goed ze kan paardrijden. In het boek maak je echt kennis met Amalia en zie je hoe verantwoordelijk ze is op haar dan nog zeventienjarige leeftijd. Toch oogt ze een normale meid die geniet van het leven en probeert zoveel mogelijk te leven als haar andere leeftijdsgenootjes. Inclusief beveiliging, dat wel. Maar daar wen je aan, zo verklaart ze in het boek.

Kortom
Het boek is een echte aanrader. En boek is dun, de hoofdstukken zijn kort en het leest makkelijk weg. Voor iedereen dus geschikt om te lezen. Het boek is persoonlijk en goed geschreven door Claudia de Breij. Je krijgt echt een leuk inkijkje in het leven van Amalia. Een echte must have voor in je boekenkast! Een absolute waardering van 5 sterren van mijn kant!

Productspecificaties
EAN : 9789493256637
Auteur(s) : Breij, Claudia de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire non-fictie
Categorie : Levensverhalen
Uitgever : Uitgeverij Pluim
Verschenen : December 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 110
Afmetingen : 207 x 133 x 18 mm
Gewicht : 276 gram