Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bij Byblos voorjaarskrant 2021

Voorjaarskrant

24 artikelen
pagina 1 van 3
Nooit meer wachten Maas, Sarah van der
voorraad onbekend
€ 21,99

'Nooit meer wachten' (Sarah van der Maas)
Deze debuutroman is een pareltje! Het verhaal gaat over de jonge Gabriel die in de Eerste Wereldoorlog in niemandsland verkeert. Samen met een driepotige hond struint hij oorlogsgebied af op zoek naar eten en schatten. Met een Duitse majoor heeft hij vriendschap gesloten. Maar dat Gabriel een Engelse soldaat verborgen houdt, kan hij de majoor niet vertellen. Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven. De stukken die vanuit Gabriel zijn verteld, zijn bijzonder mooi geschreven; het is net poëzie.

voorraad onbekend
€ 22,99
voorraad onbekend
€ 22,50

Voor de liefde in het zadel is deel 1 van de nieuwe serie Hanger's Horsemen.

Hij heeft gewetenloze bandieten bevochten en vreselijke verwondingen doorstaan. Maar nu hij haar heeft ontmoet, overweegt hij zich gewonnen te geven.
Gekweld door herinneringen aan de oorlog staat voormalig cavalerieofficier Matthew Hanger nu aan het hoofd van een groepje huurlingen die bekendstaan als Hanger's Horsemen – levende legendes in het negentiende-eeuwse Texas. Ze nemen het op voor onschuldigen en verschaffen recht aan onderdrukten. Maar als de kogel van een veedief een van hen op het randje van de dood brengt, zijn zíj degenen die hulp nodig hebben.
Dokter Josephine Burkett is eraan gewend dat mannen met één blik op haar rokken haar medische vaardigheden in twijfel trekken. Maar nieuw voor haar is dat een man onmiddellijk van gedachten verandert en zelfs aanbiedt om haar te assisteren tijdens een operatie. Met zijn trouw aan zijn zieke vriend wint Matthew Josephines respect, en als haar broer ontvoerd is, wordt hij haar enige hoop op redding.
Als het plan helemaal misloopt en Josephine tussen twee vuren komt te zitten, moet Matthew alles opofferen – misschien zelfs zijn team – om haar te bevrijden.

voorraad onbekend
€ 21,99

Hoe kwam je op het idee voor het boek?
'Twee jaar geleden was ik met Eva-collega Minella van Bergeijk in Suriname en reden we in een taxi in de buurt van de Saramacca-rivier. De gids die bij ons in de auto zat, vertelde ons over het graf van Anna Pannekoek. Anna was de vrouw van een dominee die leidinggaf aan een groep Nederlandse kolonisten, die daar in 1845 was aangekomen. 'Vervolgens ging er van alles mis,' voegde de gids eraan toe. Het verhaal intrigeerde me zo dat ik vanuit de hotelkamer begon te googelen. En ik kon niet meer stoppen.'

?? Wat vond je het leukste aan het schrijven ervan?
'Oei, ik heb genoten van alle onderdelen! Het was zó boeiend om de vele brieven van Anna's man door te lezen. Bij een gebeurtenis die de geschiedenis in is gegaan als 'een mislukt kolonisatieproject' bleef Arend koppig vasthouden aan het project en aan zijn positie. 'De kolonisten werken met lust en vlijt voort en blijven gezond' is een van de uitspraken in zijn brieven die me is bijgebleven. Naast de research vond ik het een mooie uitdaging om Anna's verhaallijnen op te bouwen en haar persoonlijke geschiedenis tot leven te brengen. Daarin heb ik enorm veel geleerd van Beppie van uitgeverij KokBoekencentrum, die me begeleidde.'

?? Wat wil je lezers met het boek meegeven?
'Anna bevond zich als echtgenote van een omstreden leider in een ingewikkelde positie. In de roman blijft ze desondanks trouw aan zichzelf. Ik hoop dat je dit in het boek kunt teruglezen. Daarnaast hoop ik dat de lezers genieten van het verhaal, in combinatie met een interessant stukje uit de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.'

?? Ben je al met iets nieuws bezig (en zo ja, wat)?
'Yes! Ik zit volop in de research voor een tweede roman, die zich afspeelt in de Gouden Eeuw, in de periode van de Bestandstwisten. In Nederland ontstond bijna een burgeroorlog door conflicten tussen twee groepen gereformeerden: de remonstranten en de contraremonstranten. Geen eenvoudig thema, maar ik houd wel van een uitdaging, haha.'

voorraad onbekend
€ 12,99
voorraad onbekend
€ 11,99

'Hondenpoep tussen je noppen' (Corien Oranje; Iris Boter)
Matteo zit op voetbal, maar hij heeft het niet makkelijk. Zijn moeder zeurt over onbelangrijke dingen zoals hondenpoep tussen zijn noppen, zijn zusjes proberen hem zover te krijgen dat hij invalt tijdens een balletuitvoering. Gelukkig komen zijn vrienden hem te hulp. Er is alleen één probleempje… Voor de fans van de VVVoetbalfanaten!

voorraad onbekend
€ 8,95

'Alle kleuren van de schepping' (Linda Bikker)
God schiep heel de aarde en ook het heelal. Met prachtige kleuren. Ken jij ze al? Met dit boekje ontdekken peuters en kleuters dat er een enorme variatie aan kleuren om hen heen te zien is. Ook leren ze op een speelse manier hoe je deze kleuren kunt benoemen.

voorraad onbekend
€ 10,99

'Krijn en Kaatje en het dak van de boomhut' (Jeanette Molema)
Krijn en Kaatje spelen vaak in hun mooie boomhut, maar hij heeft geen dak… Dan komt er een storm! Die pakt alles op en smijt het ergens anders neer en zo waait er iets groots en zwarts over het fietspad. Het wil Krijn pakken. Wat moet hij doen? Kaatje is niet bang en… ze heeft een plan met dat zwarte ding. Leuk voor avontuurlijke kinderen.

voorraad onbekend
€ 16,99
voorraad onbekend
€ 39,99

'Zij Lacht Pocketbijbel' (Zij Lacht)
En toen was er ook de 'Zij Lacht pocketbijbel': een kleine zakbijbel (8,5 cm x 12,5 cm) met extra's van Zij Lacht. In deze bijbel vind je de complete tekst van de Herziene Statenvertaling, met daarnaast mooi vormgegeven teksten, overdenkingen, praktische tips, leesroosters en uitleg over hoe je de Bijbel kunt lezen. Perfect voor in je handtas, om mee te nemen naar de kerk, of gewoon voor in de trein.