Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Blog: Nieuwe boeken....

Woensdag 3 juni 2020

boeken
MarietNieuwe boeken...

Even een rustig momentje in de winkel, tijd voor een kop koffie. Mijn collega had er een catalogus bij gepakt die ter inzage lag in het kantoor. Een nieuwe catalogus… dan beginnen we al te kwijlen.
Het is één van de geneugten van werken in een boekhandel: boven op de nieuwste uitgaven zitten. Sterker nog: je weet wat je de komende weken en maanden mag verwachten aan pareltjes van boeken. En (zucht en ooooooh glorie!) het zijn er weer (te) veel. De verleiding gaat weer groot worden. Groter dan mijn portemonnee en groter dan de ruimte in mijn boekenkast. De catalogus zélf alleen al verdient ruimte op de planken. En die staan al zo vol.
Op de grond voor de kast staat inmiddels een nieuw metertje boeken, resultaat van 'support your local', geduldig te wachten tot er ruimte komt. Mijn man oppert doodleuk dat er misschien wat overjarige exemplaren weg kunnen, maar de exemplaren die rug aan rug in de kast staan behoren al bij een selecte groep. Ik heb ze laatst, net zoals in de winkel, op alfabetische volgorde gezet. Ik weet niet of ik dit verknipt of geniaal moet vinden van mezelf.
Ik aas op de ruimte náást de boekenkast: daar staat zijn piano. Die staat er al een aantal jaren. Is dat niet een gevalletje 'overjarig'?
Tegenover de boekenkast gaat niet: daar heeft manlief sinds corona zijn werkplek. En dat houden we maar zo, want zonder werk(plek) uiteraard geen brood en boeken op de plank.
Een nieuwe Lynn Austin, Evert Jan Ouweneel, Tomáš Halík, Mirjam van der Vegt, Henk Bakker, Joel C Rosenberg enz, enz, enz…ik wil ze graag warm onthalen. In de winkel maar ook thuis. Mijn collega en ik dromen hardop over de komende tijd. Wat een heerlijkheid om hier te werken.
En eind juni trouwt mijn oudste dochter. Een kamertje van 2x2x2,3m komt definitief vrij. Welkom pareltjes. Er is plaats voor jullie in mijn herberg.