Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Karina

Karina
______________________________________________________________________________________________
Een deur die altijd openstaat
De deur die altijd openstaat
Melissa Tagg
ISBN: 9789029731454
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
€ 21,99

Een absolute aanrader en een heerlijke feelgood roman. Dat is het nieuwste boek 'De deur die altijd openstaat' van Melissa Tagg. Het boek ligt nog maar net in de winkel en hopelijk kan ik je net zo enthousiast maken als dat ikzelf ben.

Jenessa Belvisse, werkzaam als journalist, is de hoofdpersoon van het boek. Ze woonde vroeger met haar ouders in een landhuis en nu haar beide ouders zijn overleden, is ze van plan het landhuis op te knappen en het vervolgens te verkopen. Op een middag ziet ze iets bewegen in het tuinhuisje en er blijken drie verwaarloosde kinderen in wonen. Ze neemt de kinderen in huis en zorgt tijdelijk voor ze.

Ondertussen krijgt ze hulp met het opknappen van het huis en de zorg van de kinderen van een goede vriend Lucas Danby. Lucas is werkzaam in het leger en doet speciale missies waardoor hij soms maanden van huis is. Hij krijgt een special missie in zijn woonplaats en leert daardoor zichzelf, maar ook Jenessa van een andere kant kennen. Zijzelf worstelt ook met haar vervelend en met de vraag of ze altijd voor de kinderen mag en kan blijven zorgen.

Verwerking
In het boek komen verschillende thema's aan bod. Traumaverwerking is daar bijvoorbeeld één van. Maar ook liefde, geheimen en vriendschap zijn thema's waar het om draait. De deur die altijd openstaat leest makkelijk weg. Je wordt het verhaal ingezogen en je wilt alleen maar stoppen als de laatste bladzijde uit is.

Er gebeuren onverwachte en verrassende dingen in het boek, waardoor je ineens weer op een ander spoor wordt gezet. Het verhaal is zo mooi om te lezen dat je het eigenlijk met eigen ogen van dichtbij mee zou willen maken. Ook het vertrouwen in en op God klinkt door in deze roman. Het zet je aan het nadenken, wat ik persoonlijke erg sterk vind.

Kortom
Een op en top feelgood roman die je op één dag wil uitlezen. Je wordt in het verhaal van Lucas en Jenessa meegezogen en leert dingen over vriendschap, liefde en vertrouwen. Door sommige onverwachte gebeurtenissen is het boek niet voorspelbaar. Persoonlijk vind ik zulke boeken geweldig om te lezen en het is daarom ook een absolute aanrader! Mijn eerste 5 sterren waardige boek!

______________________________________________________________________________________________

De kaart naar ons eiland
De kaart naar ons eiland
Valerie Fraser Luesse
ISBN: 9789029731362
Uitgeverij Voorhoeve
€ 21,99

Als reiziger en avonturier is het boek 'De kaart naar ons eiland' een feest om te lezen. Een jongen, genaamd Peyton Cabot, stapt als vijftienjarige op de fiets voor een levensveranderende roadtrip. Met deze fietstocht treedt hij in de voetsporten van zijn vader Marshall. Deze is verslaafd aan de drank en met veel problemen teruggekeerd na de Tweede Wereldoorlog.

Peyton wil zijn vader beter begrijpen en is zelf ook op zoek naar antwoorden in zijn nog jonge leven. Hij stapt op de fiets in St. Augustine en doorkruist heel Florida met als eindbestemming Key West, zo'n 750 kilometer. Ondertussen beleeft hij bijzondere avonturen, ontmoet hij speciale mensen en leert hij zichzelf steeds beter kennen. En ontdekt hij hoe diep zijn liefde voor Lisa is, het meisje waar hij stapelverliefd op is.

Avontuurlijk
Het avontuur spat ervan af in dit boek. Zie jij het zitten om zomaar op de fiets te stappen en de tocht van je leven te maken? En dat op vijftienjarige leeftijd? Het boek laat je nadenken over belangrijke gebeurtenissen in het leven en hoe je daarmee om kan gaan. Dit boek leest makkelijk weg en beschrijft de gevoelens van Peyton op een geloofwaardige manier.

De minpunten van dit boek zijn dat ik het wel erg voorspelbaar en toevallig vond. Soms zijn dingen te mooi om waar te zijn en dat gevoel had ik bij dit boek op sommige momenten wel. Sommige dingen waren niet echt realistisch, maar aan de andere kant is het boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus zullen grote delen ook echt zijn gebeurd.

Kortom
Een prachtige feelgood roman, geschreven door Valerie Fraser Luesse, over liefde, avontuur en doorzettingsvermogen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en met een mooie verhaallijn. Een zoektocht van een jongen die hem brengt op bijzondere plekken, maar die hem bovenal dichterbij zijn vader brengt. Hoe een fietstocht je leven compleet kan veranderen en waarbij je mensen ontmoet die je voor de rest van je leven dierbaar blijven. Ondanks dat het op sommige momenten wat voorspelbaar was, is het een echte aanrader om te lezen! De kaart naar ons eiland waardeer ik dan ook met 4 sterren.

______________________________________________________________________________________________
De Specerijenbaron
De specerijenbaron
Elizabeth Camden
ISBN: 9789064513220
Uitgeverij: Het zoeklicht
€ 22,50

Gray Delacroix is bekend om zijn specerijenimperium, waar hij jaren over gedaan heeft om deze te verzamelen. Er gaan geruchten dat hij een unieke vanille-orchidee in zijn bezit heeft. Maar niemand is er ooit in geslaagd om erachter te komen of dit waar is. Gray houdt al het contact af en laat niemand zijn collectie specerijen zien.

Dan wordt Annabelle Larkin als botaniste uitgedaagd om ook eens een poging te wagen. Resoluut gaat ze ervoor en op bijzonder indrukwekkende wijze lukt het haar om bij Gray binnen te komen. Gray raakt gefascineerd door Annabelle in de korte tijd dat ze met elkaar om gaan. Andersom is dit ook het geval. Dan maakt Annabelle een cruciale beslissing die hun beide levens op de kop zal zetten. Na een periode van verdriet, verlangen en weerzien doet zich een tweede kans voor die Annabelle met beide handen aangrijpt! Ze heeft er alles voor over om deze missie te doen slagen.

Doorzettingsvermogen
Het doorzettingsvermogen wat Annabelle kent, zijn maar weinigen gegeven. De manier waarop ze vol voor een opdracht gaat, is erg indrukwekkend. Het is bijzonder om te lezen hoe Annabelle worstelt met het maken van bepaalde keuzes, maar dat ze altijd op haar gevoel en geloof vertrouwt. Dit is erg leerzaam voor de lezer. Ze heeft alles voor een ander over, maar vergeet haarzelf daarbij niet.

Het onderwerp specerijen en de ingewikkelde termen die daarbij komen kijken, waren nieuw voor mij. Toch weerhoudt dat niet om het boek te lezen. Je leert juist over een onderwerp waar je nog niet veel vanaf weet, waardoor je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden beter kunt plaatsen.

Kortom
Een prachtige boek geschreven door Elizabeth Camden. Het eerste deel van een serie wat gaat over de familie Delacroix. Een goed te lezen boek over een niet alledaags onderwerp. Doorzettingsvermogen, vertrouwen en kracht zijn de kenmerken van de hoofdpersonen. Die elke een eigen missie willen volbrengen, maar daar elkaar uiteindelijk voor nodig hebben. Ik vond het een verassend boek en een echte aanrader. Het boek waardeer ik met vier sterren en ik kijk uit naar het lezen van deel twee en drie!
______________________________________________________________________________________________

Het strand van de verloren schatten
Het strand van de verloren schatten
Julie Klassen
ISBN 9789029730358
Uitgeverij Kok Boekencentrum
€ 23,99

Laura Callaway is een jonge vrouw die woont in het Engelse kustplaatsje Cornwall bij haar oom Matthew en mevrouw Bray. Laura werd op 12-jarige leeftijd wees en oom Matthew trad als voogd op. Het is geen echte familie van haar en zo wordt ze ook behandeld. Ze voelt zich vaak eenzaam. Dagelijks loopt ze langs de stranden en kust van Cornwall op zoek naar kostbare spullen die zijn aangespoeld na schipbreuken. Ze verzamelt ze en probeert familie van de rechtmatige eigenaar op te sporen.

Op een gegeven moment lijdt een koopvaardijschip schipbreuk voor de kust. Behalve spullen, spoelt er ook een gewond bemanningslid aan op het strand. Laura neemt hem mee naar huis om voor hem te zorgen. Maar is Alexander wel wie hij zegt dat hij is? Langzaamaan ontrafelt ze de achtergrond van Alexander, maar of ze daar nu blij van wordt? Toch stijgt de aantrekkingskracht tussen hen. Op een dag wordt Laura voor een moeilijke keuze gesteld. Welk besluit zal ze nemen?

De opbouw
In het eerste hoofdstuk maak je kennis met veel verschillende personages die dan nog lastig uit elkaar te houden zijn. Maar al snel vind je de rode draad van het verhaal en leest het boek makkelijk weg. Laura als zorgzame jonge vrouw strijdt tegen haar gevoelens. Eenzaamheid, troost en verdriet zijn kenmerkend voor hoe ze zich voelt. De spanning van het verhaal zit hem echter in Alexander. Vanaf het moment dat Alexander wordt gevonden, weet je dat hij iets verbergt. Maar wat?

Persoonlijk vond ik het een erg mooi boek. Het is pakkend vanaf het begin en ook de personages waren realistisch en kwamen echt tot leven. De gebeurtenissen worden krachtig beschreven waardoor het voelt alsof je erbij bent.

Kortom
Het strand van de verloren schatten geschreven door Julie Klassen is gemakkelijk te lezen en neemt je mee terug naar het jaar 1800. Het verdriet en het gevoel van eenzaamheid wat Laura met zich meedraagt, komt sterkt naar voren. Als lezer voel je echt met haar mee. Je wordt meegenomen in de weloverwogen keuzes die ze maakt en van haar dapperheid kunnen we vandaag de dag nog veel leren. Het boek is een absolute aanrader. Ik geef het dan ook vier sterren en raad het anderen aan om ook te lezen!