Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Karina

Karina
Dit ben ik, Karina, een reislustige en avontuurlijke vrouw met een passie voor lezen en schrijven. De liefde voor boeken begon al op jonge leeftijd. Veel lezen en daarnaast zelf korte verhalen schrijven + eigen tekeningen maken. Dat ik vervolgens Journalistiek ben gaan studeren, is ook geen verrassende keuze. Als journalist wilde ik het schrijven met het lezen van boeken gaan combineren. Superleuk dat ik dit voor de Rank Kampen mag gaan doen! Ik lees graag en voornamelijk (historische) romans. En af en toe een thriller, maar voornamelijk romans of boeken met een reisthema. Op deze pagina deel ik mijn recensies. Hopelijk inspireert dit je tot het lezen of kopen van een bepaald boek!
______________________________________________________________________________________________
Een oceaan van hoopEen oceaan van hoop
Carry Turansky
ISBN: 9789029728331
Uitgever: Kok Boekencentrum
€ 21,99

Een aangrijpend, op waargebeurde feiten gebaseerd, verhaal; dat is het boek 'Een oceaan van hoop'. Dit is het eerste deel van het tweeluik dat gaat over de familie McAlister, geschreven door Carrie Turansky.

Inhoud
De Familie McAlister bestaat uit moeder en vier kinderen. Vader is onlangs overleden en moeder heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Oudste dochter Laura werkt als kamernierster bij een rijke familie in Bolton. Het valt haar zwaar om een eindje van huis weg te zijn, want de rest van het gezin woont in London. Laura komt direct naar huis als blijkt dat haar moeder ernstig ziek is.

Wat ze niet weet is dat in de tussentijd haar twee zusjes en broertje naar een kindertehuis zijn gestuurd. Ze wil ze terughalen op het moment dat ze in London is, maar komt erachter dat ze zonder medeweten van hun moeder zijn doorgestuurd naar Canada. Om daar voor een nieuw gezin te werken. Laura waagt de overtocht naar Canada om haar broertjes en zusjes te zoeken. Hierbij krijgt ze onverwacht hulp van Andrew, de zoon van de familie waarvoor ze in Bolton voor werkte. Vinden ze haar familie terug of is ze te laat?

Thema's
Het boek draait om de emigratie van kinderen vanuit Engeland naar Canada. De reis die ze doormaken en hoe ze uiteindelijk in de gezinnen terechtkomen waar ze moeten werken. De manier waarop sommige kinderen worden behandeld, vond ik erg heftig om te lezen. Vooral omdat je weet dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd. In het boek staat het vertrouwen op God centraal. In wat voor donkere situatie je ook terechtkomt, God is er altijd en daar mag je op vertrouwen.

Kortom
Een indrukwekkend en aangrijpend boek, dat op een waardige manier de geschiedenis van deze gebeurtenissen beschrijft. Het vertrouwen, het doorzettingsvermogen en ook een vleugje romantiek maken het boek prachtig om te lezen. Een echte vier sterren waard! De recensie van deel 2 volgt spoedig!

______________________________________________________________________________________________
Vanaf het allereerste beginVanaf het allereerste begin
Melissa Tagg
ISBN: 9789029733250
Uitgever: Kok Boekencentrum
€ 22,99

Deze fijne feelgood roman is een echte aanrader voor de nazomer! Het nieuwste boek van Melissa Tagg, Vanaf het allereerste begin, is de leukste die ik tot nu toe van haar heb gelezen. Verschillende verhaallijnen door elkaar en leuke plottwisten maken het boek. Hopelijk kan ik je met deze recensie net zo enthousiast maken als ikzelf ben.

Inhoud
Kate Walker is schrijfster van romantische tv-series. Maar zo romantisch als haar scenes zijn, zo weinig liefde ervaart zij momenteel in haar leven. Haar hart is gebroken en haar carrière verloopt even niet zo soepel. Als ze hoort dat het stadje Maple Valley, waar ze vandaan komt en waar haar familie woont, getroffen is door een tornado besluit ze erheen te gaan. Ze wil helpen en hoopt tijdens die periode wellicht ook de rust in haarzelf terug te vinden.

Terug in Maple Valley ontmoet ze Colton Greene, een voormalig footballspeler. Ook hij heeft moeite om zijn geluk te vinden nu zijn footballcarrière is beëindigd. Als ze samenwerken aan een project leren ze veel van elkaar, maar worden ook oude wonden opengehaald. Lopen ze weg voor hun emoties of vinden ze beide de rust en hun doel waarnaar ze op zoek zijn?

Thema's
Een boek waarin thema's als liefde, verleden, familie en vertrouwen naar voren komen, moet wel een goed boek zijn. En dat is het! Met name de onverwachte plottwisten maken het een aantrekkelijk boek. Maar ook het vertrouwen op God speelt een grote rol. Wat is jouw roeping? Waar ben je voor gemaakt? Waar voel je je goed bij? De kracht die de hoofdpersonen halen uit het geloof is ook een mooie les voor de lezer.

Kortom
Alweer een prachtige roman van de hand van Melissa Tagg. Vol humor, avontuur, romantiek en geloof. Krachtig geschreven en de onverwachte gebeurtenissen maken het verhaal. Absoluut 5 sterren waard en een echte aanrader!

______________________________________________________________________________________________
Recht uit het hartRecht uit het hart
Karen Witemeyer
ISBN: 9789492234865
Uitgever: Grace Publishing house
€ 22,95

Wat is 'Recht uit het hart' een prachtig vervolg op het eerste deel van deze triologie 'Voor de liefde in het zadel'. Ook dit tweede deel leest makkelijk weg en sleept je direct vanaf het begin mee in het verhaal. Het is leuk dat je de hoofdpersonen al kent vanuit deel 1. Ik ben na het lezen van dit deel ook erg benieuwd naar deel 3!

Mark Wallace en Jonah brooks, twee leden van Hanger's Horsemen zijn onderweg naar Llano Country in Texas als ze in een verlaten huisje geschreeuw horen. Er blijkt een vrouw in haar eentje aan het bevallen te zijn. De mannen schieten haar te hulp. De vrouw wil niets met de baby te maken hebben dus de mannen nemen de baby mee naar het vondelingenhuis in de dichtstbijzijnde stad. Daar komt Mark oog in oog te staan met zijn jeugdliefde Katherine Palmer.

Kinderrovers
Mark heeft Katherine een aantal jaren geleden een huwelijksaanzoek gedaan die zij heeft afgewezen. Ze zijn elk hun eigen weg gegaan, maar komen op bijzondere wijze zo toch weer in elkaars leven terecht. Als ze in de stad van het vondelingenhuis verblijven, horen Mark en Jonah geruchten over kinderrovers. Ze besluiten hierin te duiken en gaan op onderzoek uit. Ook Katherine en haar collega Eliza Southerland worden door de zoektocht steeds meer in het avontuur getrokken. Dit alles leidt al snel tot gevaarlijke situaties.

Liefde
Naast avontuur en moedigheid staat vooral ook de liefde centraal. Ontzettend mooi hoe dit hand in hand met elkaar gaat in het verhaal. Het doorzettingsvermogen van Katherine en Eliza brengt ze ver en met hun zorgzaamheid weten ze de kinderen in het vondelingenhuis een warm hart toe te dragen. Toch verlangen ze beide naar liefde en als er ineens twee mannen op de stoep staan, worden ze toch met de neus op de feiten gedrukt. Gaat liefde wel samen met hun werk in het vondelingenhuis?

Kortom
Deze historische roman is een absolute aanrader! Spanning, avontuur en liefde komen samen. De missie van de Hanger's Horsemen gaat er heftig aan toe en er lijken steeds meer mensen bij betrokken te worden. Ik geef dit boek absoluut 5 sterren! Een fijne weglezer met een boeiend verhaal van de eerste tot de laatste bladzijde.

______________________________________________________________________________________________
Voor de liefde in het zadelVoor de liefde in het zadel
Karen Witemeyer
ISBN: 9789492234735
Uitgever: Grace Publishing house
€ 22,50

Vanaf de eerste bladzijde word je het boek 'Voor de liefde in het zadel', geschreven door Karen Witemeyer, ingezogen. Matthew Hanger is een voormalig cavalerieofficier en vormt samen met zijn vrienden Matt, Jonah en Preach de Hanger's Horsemen. Ze kunnen als groep voor missies worden ingehuurd. Deze missies variëren van het verdrijven van veedieven tot het opnemen tegen bendes.

Bij het lezen van de eerste bladzijde kom je direct in een heftig gevecht terecht. Een missie waar de Hanger's Horsemen op dat moment mee bezig zijn. Een van de Horsemens wordt getroffen door een kogel tijdens het vuurgevecht en ze moeten dringend een dokter zien te vinden. Dat ze in het dorp een vrouwelijke dokter, genaamd Josephine Burkett, zouden treffen, hadden ze niet verwacht. Een pittige, directe vrouw die precies weet wat ze wil en waar ze voor staat.

Ontvoering
Tijdens de verzorging van de getroffen Horseman treft de zorg en trouw van Matthew Hanger, Josephine recht in haar hart. Nog nooit was ze zo overrompeld door een man. Als ze van haar vader een brief ontvangt dat haar broer is ontvoerd, twijfelt ze geen moment en schakelt de Hanger's Horsemen in om haar broer te redden. Het plan gaat echter helemaal fout en vanaf dat moment worden Matthew en Josephine gescheiden van elkaar. Lukt het Matthew en de Horsemen om deze missie te volbrengen?

Prachtig boek
Ik ben helemaal enthousiast over dit boek! Je begint met lezen en wil pas weer stoppen nadat de laatste bladzijde uit is. Wat een krachtige vrouw is Josephine en wat houdt ze zich dapper staande tussen alle mannen. Hoe liefdevol en trouw ze is richting haar familie is ontroerend om te lezen. Je gunt haar alle liefde en geluk van de wereld en het samenspel tussen haar en Matthew is erg bijzonder. De krachten worden gebundeld om de missie te volbrengen. Ook het geloof speelt hierin een belangrijke rol.

Kortom
Deze historische roman is een absolute aanrader. Geloof, hoop en liefde zijn de kernwoorden van dit verhaal. Samen een missie volbrengen en je eigen leven riskeren. Dit boek geef ik zeker 5 sterren. Deel 2 van deze serie is net uit, dus dat boek ga ik direct lezen. Hoe gaat het verder met de Hanger's Horsemen?

______________________________________________________________________________________________
AmaliaAmalia
Claudia de Breij
ISBN: 9789493256637
Uitgeverij: Pluim
€ 17,99

Wat was ik nieuwsgierig naar dit boek: Amalia, geschreven door Claudia de Breij. Een heel ander genre dan ik normaal lees, maar hoe bijzonder is het dat je een inkijkje krijgt in het leven van de toekomstige koningin.

Tot nu toe waren de kinderen van koning Willem Alexander en koningin Maxima nog weinig in de spotlights te zien. Ik vroeg me weleens af hoe het nu is om een dochter van de koning en koningin te zijn. Heb je een normaal schoolleven met vriendinnen? Of wordt je beperkt in dingen. Met het boek Amalia krijg je als lezer een inkijkje in het leven van Amalia en dus antwoorden op een aantal vragen. Dit boek is verschenen ter ere van haar achttiende verjaardag.

Openhartigheid
Amalia vertelt openhartig over verschillende onderwerpen in haar boek. Zo komt de basisschoolperiode aan bod, maar ook de middelbare schoolperiode. Ze vertelt over haar vriendinnen en hoe ze af en toe werkt in een restaurant van de ouders van een vriendin van haar. Het is mooi om te lezen dat ze een zo 'normaal' mogelijk leven probeert te leiden.

Ook gaan Claudia en Amalia naar de Koninklijke stallen. Amalia laat daar zien hoe goed ze kan paardrijden. In het boek maak je echt kennis met Amalia en zie je hoe verantwoordelijk ze is op haar dan nog zeventienjarige leeftijd. Toch oogt ze een normale meid die geniet van het leven en probeert zoveel mogelijk te leven als haar andere leeftijdsgenootjes. Inclusief beveiliging, dat wel. Maar daar wen je aan, zo verklaart ze in het boek.

Kortom
Het boek is een echte aanrader. En boek is dun, de hoofdstukken zijn kort en het leest makkelijk weg. Voor iedereen dus geschikt om te lezen. Het boek is persoonlijk en goed geschreven door Claudia de Breij. Je krijgt echt een leuk inkijkje in het leven van Amalia. Een echte must have voor in je boekenkast! Een absolute waardering van 5 sterren van mijn kant!

______________________________________________________________________________________________
Avé
Avé
Elise Alkema
ISBN: 9789464250022
Uitgeverij: Sestra
€ 20,00

Het boek Avé is de debuutroman van Elise Alkema. Een ontroerend verhaal dat gaat over Avé die op zoek gaat naar haar vader in IJsland nadat haar moeder is overleden. Daarnaast gaat ze in het boek ook op zoek naar haar eigen identiteit.

Toen Avé klein was, verliet haar vader haar en haar moeder. Ze heeft nog enkele herinneringen aan hem, maar wil hem opzoeken omdat ze graag antwoorden wil krijgen. Waarom heb je als vader nooit meer naar mij omgekeken? Beteken ik dan helemaal niets voor je? Ben je mij vergeten? Avé wil haar vader graag leren kennen, maar loopt tegen een aantal dingen aan.

Haar zoektocht start op het eiland Grimsey in IJsland. Gedurende het boek leert ze verschillende mensen kennen die haar helpen met de zoektocht naar haar vader, maar ook met de zoektocht naar haarzelf.

Kwetsbaarheid
Avé stelt zich kwetsbaar op en gaat haar diepste verlangen achterna. Het boek start vrij heftig en kan voor sommige mensen best confronterend zijn, denk ik. Door persoonlijke ervaringen had ik moeite om in te komen, maar toen ik daar eenmaal doorheen kon lezen, begon het boek mij te boeien. Je bent erg benieuwd naar de zoektocht van Avé en naar de antwoorden die ze gaat vinden.

Haar eenzaamheid komt in het boek naar voren en je krijgt oprecht medelijden met haar. De zoektocht kent een aantal verassende wendingen. De keuzes van de schrijfster zijn anders dan je wellicht verwacht of hoopt. Je hoopt dat sommige gebeurtenissen anders aflopen.

Kortom
Het boek was zeker boeiend om te lezen. Ook omdat je je goed kunt inbeelden waar het verhaal zich afspeelt en in wat voor omgeving het plaatsvindt. Het verhaal gaat over eenzaamheid, kwetsbaarheid en het vinden van antwoorden. De keuzes van de schrijfster zijn ietwat onverwacht en zelf vond ik het jammer dat bepaalde keuzes op die manier waren gemaakt. Als je begint met lezen, wil je het uitlezen tot het einde. Het boek had naar mijn mening nog iets sterker gemogen. Daarom waardeer ik het met 3 sterren.

______________________________________________________________________________________________
Het beloofde land
Het beloofde land
Elizabeth Musser
ISBN: 9789029730303
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
€ 23,99

Stel je eens voor: je man gaat bij je weg, degene met wie je gaat trouwen, is niet degene op wie je heimelijk verliefd bent en trauma's uit het verleden spelen je parten in de hedendaagse realiteit. Zomaar een samenvatting van de drie hoofdpersonen uit het boek 'Het beloofde land' van Elizabeth Musser. Abbie, Caroline en Rasha zijn de drie vrouwen waar het om draait in dit boek. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago te lopen. Ze ontmoeten elkaar, delen hun verhaal en scheppen vriendschappen voor het leven.

Als echte reiziger is dit echt een boek voor mij. Je backpack inpakken en op avontuur gaan, is een van de dingen die ik het liefste doe. Hoe zo'n wandelreis je leven kan veranderen, kan ik me goed voorstellen. De gezelligheid, het avontuur en de tijd om tot jezelf te komen. Ik denk dat iedereen zo'n reis eens nodig heeft in zijn leven. Dat blijkt ook uit dit mooie boek van Elizabeth Musser. Alle drie de vrouwen hebben hun persoonlijke problemen en weten niet hoe ze verder moeten met hun leven.

De waarheid
Het onder ogen zien van de waarheid. Daar krijgen alle drie de vrouwen mee te maken. Zelfreflectie, zelfmedelijden en trauma zijn toch wel de drie kernwoorden waar het om draait in dit boek. Abbie kan haar gezin maar niet loslaten en heeft zo'n controledwang, dat ze de vrijheid voor iedereen belemmert, inclusief voor haarzelf. Caroline is een journaliste die onderzoek doet naar de Camino de Santiago, maar zelf een aantal jaar geleden haar beste vriendin is kwijtgeraakt en diens moeder heeft zien sterven. Rasha is een Iraanse vluchteling die zelf ook vluchtelingen helpt, maar daardoor haar eigen trauma niet goed verwerkt. Alle drie hun eigen heftige verhaal, wat samenkomt in dit boek.

Een prachtig verhaal waarbij persoonlijke verhalen worden verteld. Alle drie de verhaallijnen lopen door elkaar. In het begin ken je de karakters nog niet goed, waardoor het soms wat verwarrend is, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je niet stoppen met lezen. Ik beeldde me in hoe ze aan het lopen waren, hoe de omgeving eruitzag waar ze liepen en hoe het zou moeten zijn om jezelf zo tegen te komen. Het geloof speelt een belangrijke rol in dit boek, in alle drie de levens. Elk op hun eigen manier.

Kortom
Een echte aanrader! Het verhaal rondom de pelgrimsroute, maar ook vooral de persoonlijke belevenissen van de vrouwen. Hoe ze vertrouwen op het geloof en met hun eigen problemen aan de slag gaan. Het is mooi hoe de verhalen samenkomen. Liefde, vriendschap, vertrouwen en loslaten staat centraal in het boek. Een waardering van 4 sterren voor dit prachtige boek!

______________________________________________________________________________________________
Een deur die altijd openstaat
Een deur die altijd openstaat
Melissa Tagg
ISBN: 9789029731454
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
€ 21,99

Een absolute aanrader en een heerlijke feelgood roman. Dat is het nieuwste boek 'Een deur die altijd openstaat' van Melissa Tagg. Het boek ligt nog maar net in de winkel en hopelijk kan ik je net zo enthousiast maken als dat ikzelf ben.

Jenessa Belvisse, werkzaam als journalist, is de hoofdpersoon van het boek. Ze woonde vroeger met haar ouders in een landhuis en nu haar beide ouders zijn overleden, is ze van plan het landhuis op te knappen en het vervolgens te verkopen. Op een middag ziet ze iets bewegen in het tuinhuisje en er blijken drie verwaarloosde kinderen in wonen. Ze neemt de kinderen in huis en zorgt tijdelijk voor ze.

Ondertussen krijgt ze hulp met het opknappen van het huis en de zorg van de kinderen van een goede vriend Lucas Danby. Lucas is werkzaam in het leger en doet speciale missies waardoor hij soms maanden van huis is. Hij krijgt een special missie in zijn woonplaats en leert daardoor zichzelf, maar ook Jenessa van een andere kant kennen. Zijzelf worstelt ook met haar vervelend en met de vraag of ze altijd voor de kinderen mag en kan blijven zorgen.

Verwerking
In het boek komen verschillende thema's aan bod. Traumaverwerking is daar bijvoorbeeld één van. Maar ook liefde, geheimen en vriendschap zijn thema's waar het om draait. De deur die altijd openstaat leest makkelijk weg. Je wordt het verhaal ingezogen en je wilt alleen maar stoppen als de laatste bladzijde uit is.

Er gebeuren onverwachte en verrassende dingen in het boek, waardoor je ineens weer op een ander spoor wordt gezet. Het verhaal is zo mooi om te lezen dat je het eigenlijk met eigen ogen van dichtbij mee zou willen maken. Ook het vertrouwen in en op God klinkt door in deze roman. Het zet je aan het nadenken, wat ik persoonlijke erg sterk vind.

Kortom
Een op en top feelgood roman die je op één dag wil uitlezen. Je wordt in het verhaal van Lucas en Jenessa meegezogen en leert dingen over vriendschap, liefde en vertrouwen. Door sommige onverwachte gebeurtenissen is het boek niet voorspelbaar. Persoonlijk vind ik zulke boeken geweldig om te lezen en het is daarom ook een absolute aanrader! Mijn eerste 5 sterren waardige boek!

______________________________________________________________________________________________

De kaart naar ons eiland
De kaart naar ons eiland
Valerie Fraser Luesse
ISBN: 9789029731362
Uitgeverij Voorhoeve
€ 21,99

Als reiziger en avonturier is het boek 'De kaart naar ons eiland' een feest om te lezen. Een jongen, genaamd Peyton Cabot, stapt als vijftienjarige op de fiets voor een levensveranderende roadtrip. Met deze fietstocht treedt hij in de voetsporten van zijn vader Marshall. Deze is verslaafd aan de drank en met veel problemen teruggekeerd na de Tweede Wereldoorlog.

Peyton wil zijn vader beter begrijpen en is zelf ook op zoek naar antwoorden in zijn nog jonge leven. Hij stapt op de fiets in St. Augustine en doorkruist heel Florida met als eindbestemming Key West, zo'n 750 kilometer. Ondertussen beleeft hij bijzondere avonturen, ontmoet hij speciale mensen en leert hij zichzelf steeds beter kennen. En ontdekt hij hoe diep zijn liefde voor Lisa is, het meisje waar hij stapelverliefd op is.

Avontuurlijk
Het avontuur spat ervan af in dit boek. Zie jij het zitten om zomaar op de fiets te stappen en de tocht van je leven te maken? En dat op vijftienjarige leeftijd? Het boek laat je nadenken over belangrijke gebeurtenissen in het leven en hoe je daarmee om kan gaan. Dit boek leest makkelijk weg en beschrijft de gevoelens van Peyton op een geloofwaardige manier.

De minpunten van dit boek zijn dat ik het wel erg voorspelbaar en toevallig vond. Soms zijn dingen te mooi om waar te zijn en dat gevoel had ik bij dit boek op sommige momenten wel. Sommige dingen waren niet echt realistisch, maar aan de andere kant is het boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus zullen grote delen ook echt zijn gebeurd.

Kortom
Een prachtige feelgood roman, geschreven door Valerie Fraser Luesse, over liefde, avontuur en doorzettingsvermogen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en met een mooie verhaallijn. Een zoektocht van een jongen die hem brengt op bijzondere plekken, maar die hem bovenal dichterbij zijn vader brengt. Hoe een fietstocht je leven compleet kan veranderen en waarbij je mensen ontmoet die je voor de rest van je leven dierbaar blijven. Ondanks dat het op sommige momenten wat voorspelbaar was, is het een echte aanrader om te lezen! De kaart naar ons eiland waardeer ik dan ook met 4 sterren.

______________________________________________________________________________________________
De Specerijenbaron
De specerijenbaron
Elizabeth Camden
ISBN: 9789064513220
Uitgeverij: Het zoeklicht
€ 22,50

Gray Delacroix is bekend om zijn specerijenimperium, waar hij jaren over gedaan heeft om deze te verzamelen. Er gaan geruchten dat hij een unieke vanille-orchidee in zijn bezit heeft. Maar niemand is er ooit in geslaagd om erachter te komen of dit waar is. Gray houdt al het contact af en laat niemand zijn collectie specerijen zien.

Dan wordt Annabelle Larkin als botaniste uitgedaagd om ook eens een poging te wagen. Resoluut gaat ze ervoor en op bijzonder indrukwekkende wijze lukt het haar om bij Gray binnen te komen. Gray raakt gefascineerd door Annabelle in de korte tijd dat ze met elkaar om gaan. Andersom is dit ook het geval. Dan maakt Annabelle een cruciale beslissing die hun beide levens op de kop zal zetten. Na een periode van verdriet, verlangen en weerzien doet zich een tweede kans voor die Annabelle met beide handen aangrijpt! Ze heeft er alles voor over om deze missie te doen slagen.

Doorzettingsvermogen
Het doorzettingsvermogen wat Annabelle kent, zijn maar weinigen gegeven. De manier waarop ze vol voor een opdracht gaat, is erg indrukwekkend. Het is bijzonder om te lezen hoe Annabelle worstelt met het maken van bepaalde keuzes, maar dat ze altijd op haar gevoel en geloof vertrouwt. Dit is erg leerzaam voor de lezer. Ze heeft alles voor een ander over, maar vergeet haarzelf daarbij niet.

Het onderwerp specerijen en de ingewikkelde termen die daarbij komen kijken, waren nieuw voor mij. Toch weerhoudt dat niet om het boek te lezen. Je leert juist over een onderwerp waar je nog niet veel vanaf weet, waardoor je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden beter kunt plaatsen.

Kortom
Een prachtige boek geschreven door Elizabeth Camden. Het eerste deel van een serie wat gaat over de familie Delacroix. Een goed te lezen boek over een niet alledaags onderwerp. Doorzettingsvermogen, vertrouwen en kracht zijn de kenmerken van de hoofdpersonen. Die elke een eigen missie willen volbrengen, maar daar elkaar uiteindelijk voor nodig hebben. Ik vond het een verassend boek en een echte aanrader. Het boek waardeer ik met vier sterren en ik kijk uit naar het lezen van deel twee en drie!
______________________________________________________________________________________________

Het strand van de verloren schatten
Het strand van de verloren schatten
Julie Klassen
ISBN 9789029730358
Uitgeverij Kok Boekencentrum
€ 23,99

Laura Callaway is een jonge vrouw die woont in het Engelse kustplaatsje Cornwall bij haar oom Matthew en mevrouw Bray. Laura werd op 12-jarige leeftijd wees en oom Matthew trad als voogd op. Het is geen echte familie van haar en zo wordt ze ook behandeld. Ze voelt zich vaak eenzaam. Dagelijks loopt ze langs de stranden en kust van Cornwall op zoek naar kostbare spullen die zijn aangespoeld na schipbreuken. Ze verzamelt ze en probeert familie van de rechtmatige eigenaar op te sporen.

Op een gegeven moment lijdt een koopvaardijschip schipbreuk voor de kust. Behalve spullen, spoelt er ook een gewond bemanningslid aan op het strand. Laura neemt hem mee naar huis om voor hem te zorgen. Maar is Alexander wel wie hij zegt dat hij is? Langzaamaan ontrafelt ze de achtergrond van Alexander, maar of ze daar nu blij van wordt? Toch stijgt de aantrekkingskracht tussen hen. Op een dag wordt Laura voor een moeilijke keuze gesteld. Welk besluit zal ze nemen?

De opbouw
In het eerste hoofdstuk maak je kennis met veel verschillende personages die dan nog lastig uit elkaar te houden zijn. Maar al snel vind je de rode draad van het verhaal en leest het boek makkelijk weg. Laura als zorgzame jonge vrouw strijdt tegen haar gevoelens. Eenzaamheid, troost en verdriet zijn kenmerkend voor hoe ze zich voelt. De spanning van het verhaal zit hem echter in Alexander. Vanaf het moment dat Alexander wordt gevonden, weet je dat hij iets verbergt. Maar wat?

Persoonlijk vond ik het een erg mooi boek. Het is pakkend vanaf het begin en ook de personages waren realistisch en kwamen echt tot leven. De gebeurtenissen worden krachtig beschreven waardoor het voelt alsof je erbij bent.

Kortom
Het strand van de verloren schatten geschreven door Julie Klassen is gemakkelijk te lezen en neemt je mee terug naar het jaar 1800. Het verdriet en het gevoel van eenzaamheid wat Laura met zich meedraagt, komt sterkt naar voren. Als lezer voel je echt met haar mee. Je wordt meegenomen in de weloverwogen keuzes die ze maakt en van haar dapperheid kunnen we vandaag de dag nog veel leren. Het boek is een absolute aanrader. Ik geef het dan ook vier sterren en raad het anderen aan om ook te lezen!