Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lekker lezen in de zomer

Zomerse leestips voor op de camping of lekker in je achtertuin. De Rank Kampen heeft de fijnste zomerboeken en tijdschriften voor je op een rij gezet.

Kijk voor meer inspiratie ook eens bij de Top 10 Christelijke Romans en de thrillers.

voorraad onbekend
€ 24,99

Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevopolder. Eva Vriend laat in het eiland van Anna zien hoe de geschiedenis van dit bijzondere eiland nog generaties lang doorwerkt.

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich er in alles mee verbonden.Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna's grootouders. Tot de overheid in 1859 besloot om het eiland te ontruimen. Later, met de afsluiting en inpoldering, verdween het voorgoed van de kaart. Maar dit betekende allerminst het einde van het Schokker verhaal voor Anna en voor vele duizenden nazaten. In Het eiland van Anna laat Eva Vriend zien hoe de geschiedenis generaties lang kan doorwerken. Aan de hand van de gewone vissersdochter brengt ze het verdwenen eiland tot leven. Ze vertelt over de ontberingen, de vele overstromingen en de dramatische ontruiming. Over wortels, migratie en identiteit. Maar bovenal gaat het over hoe iedereen op zoek is naar een 'thuis'. En dat kan ook, zoals bij Anna, een eiland zijn dat allang niet meer bestaat.

La dolce vita Eva Zomerboek 2024
voorraad onbekend
€ 16,95
voorraad onbekend
€ 22,99

Onder de magnolia van T.I. Lowe steekt met kop en schouders boven de gemiddelde populaire roman uit. Een ontroerend verhaal, zonder een seconde melodramatisch te worden. Een prachtige roman over doorzettingsvermogen en de kracht van een gemeenschap.

'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina in 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

voorraad onbekend
€ 15,-
voorraad onbekend
€ 22,99

Een heerlijke, Nederlandse roman over liefde, gebroken harten, fouten herstellen en vergeven. 'Je kent me toch' van Leanne Pots is het tweede boek uit de driedelige serie Weidse liefde.

Tessa zorgt in haar eentje voor dochtertje Fien en een relatie staat niet op haar wensenlijst. Als ze wordt gevraagd een open dag voor de brandweer te organiseren, komt ze daar oog in oog te staan met Jurre, de jongen op wie ze vroeger verliefd was - en die haar hart brak.

Jurre werkt als vrijwilliger bij de brandweer en ziet de samenwerking wel zitten. Ondertussen doet hij er alles aan zijn vroegere fout te herstellen. Maar om Tessa's hart te veroveren, moeten er eerst heel wat muren worden afgebroken... En daar is vergeving voor nodig.

'Je kent me toch' is het vervolg op Ik red me wel

De laatste libelle Richardson, Kim Michele
voorraad onbekend
€ 22,99

In 'De laatste libelle', de historische roman van Kim Michele Richardson, komt de bijzondere geschiedenis van de blauwe mensen uit Kentucky tot leven.

Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen...

Kim Michele Richardson werd bij het schrijven van deze veelkleurige roman geïnspireerd door de blauwe Fugate-familie en de dappere paardkoeriers die tijdens de Grote Depressie de meest afgelegen inwoners van boeken voorzagen. De roman is inmiddels al in meer dan twaalf talen vertaald.

voorraad onbekend
€ 22,95
voorraad onbekend
€ 8,45
Onbreekbare eed Huff, Andrew
voorraad onbekend
€ 17,50

Een predikant met een duister verleden wordt achtervolgd door een oude vijand. Hij zal moeten boeten, en wel met zijn leven! Kan John Cross zijn gemeente en zichzelf beschermen zonder bloed te vergieten?

In 'Onbreekbare eed' van Andrew Huff leidt predikant John Cross zijn gemeente op het goede pad. Hij is niet iemand van wie je verwacht dat hij een duister verleden heeft, maar de waarheid is dat hij in een vorig leven in dienst was van de CIA. Toen John zich bekeerde tot God, heeft hij zijn oude leven achter zich gelaten, maar nu is een oude vijand hem op het spoor die hem voor zijn zonden wil laten betalen met zijn leven. Kan John zich aan zijn eed houden en het probleem oplossen zonder dat er bloed wordt vergoten? Kan hij zijn gemeente en zichzelf beschermen? Als het erop aankomt, is zijn leven misschien wel het enige wat hij nog heeft om op te offeren...

Heb je dit boek uit? Lees verder in deel 2 van de John Cross serie, Genadeloos complot

Suster Bertken Verbaas, Frans Willem
voorraad onbekend
€ 22,99
voorraad onbekend
€ 15,-
voorraad onbekend
€ 15,-
voorraad onbekend
€ 24,99
Het boek van vuur Lefteri, Christy
voorraad onbekend
€ 17,99

Een gezin worstelt met trauma's en schuldgevoelens , nadat een brand hun dorp heeft weggevaagd.

Zangvogels Lefteri, Christy
voorraad onbekend
€ 22,99

Daarin vertelt ze over de Sri Lankaanse Nisha, die als huishoudelijke hulp op Cyprus werkt. Overdag zorgt Nisha voor de dochter van Petra en het huishouden; 's nachts probeert ze de band met haar eigen dochter in Sri Lanka via haar tablet te onderhouden. Dat doet ze meestal thuis bij Yiannis, met wie ze een relatie heeft. Hij vangt illegaal vogels, zoals zangvogels, die onderweg van Afrika naar Europa op Cyprus neerstrijken. Maar wat hij wil, is dat leven achter zich laten en een bestaan samen met Nisha opbouwen. Maar die droom gaat in rook op wanneer zij spoorloos verdwijnt. Als de politie weigert de zaak te onderzoeken, besluiten Petra en Yiannis zelf op zoek te gaan en wat ze tijdens hun zoektocht ontdekken, verandert hun leven voorgoed.

Dat klinkt als een goed verhaal en dat is het in veel opzichten ook; zo kent het een zekere spanning en raadselachtigheid, die maken dat je blijft lezen en Christy gebruikt zo nu en dan prachtig, poëtisch, beeldend proza voor haar beschrijvingen. Maar, als je het mij vraagt, moet deze roman het toch vooral hebben van de uitwerking ervan: dat hij je de ogen opent voor verborgen onrecht, zoals dat vrouwen als Nisha, die het leven dat ze kennen, opofferen voor een betere toekomst voor zichzelf of hun geliefden en vervolgens slachtoffer worden van verkeerd systeem, overkomt. Én van de boodschap die tussen de regels opgetekend is – de roep om het goede en rechtvaardige te doen, voor iedereen, ongeacht positie, afkomst of verleden – die na het lezen nog lang blijft na-echoën.

Dat is wat van 'Zangvogels' een sterke roman maakt. Dat is waarom ik vind dat je dit boek, hoewel ik er dus niet echt ondersteboven van ben, eigenlijk gelezen móét hebben.

voorraad onbekend
€ 23,99
Lysbeth Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 23,99

In het boek Lysbeth van Marlies Medema raakt Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Haar man, Rem, is een belangrijke remonstrantenleider, terwijl haar broer Jan, die haar heeft grootgebracht, fel contraremonstrant is.

Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt Lysbeth alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Maar als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet ze vechten voor haar leven.

Lysbeth is gebaseerd op grondige research en geschreven op basis van ware gebeurtenissen uit het leven van Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652).

Papieren paradijs Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 17,99
voorraad onbekend
€ 23,99

In de literaire roman 'Alles wordt lichter' van Janke Reitsma reis je mee met de 21-jarige Ylva. Een verhaal over opstaan nadat je diep gevallen bent, over schuld, verlies en hoop. Ondertussen waan je je in het het ruige en schitterende Noorse landschap.

Ylva is geen wegloper, maar een reiziger. Ze gaat vooruit. Waarheen weet ze pas als ze na een urenlange busreis op een boerderij terecht komt. Ze mag in een huisje op het erf wonen. Zij aan zij met de boer bewerkt ze het land en geeft ze zich over aan het ritme van de natuur. Een plek zonder vragen, tot op de dag dat een onherroepelijke gebeurtenis haar terugwerpt in haar eenzame bestaan.

De daaropvolgende jaren speelt haar leven zich af in het donker. 's Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Na acht jaar dringt de waarheid zich onverbiddelijk aan haar op. Ze pakt haar spullen en zet dwars door de bergen koers naar haar verleden.

Niets ontgaat ons Reitsma, Janke
voorraad onbekend
€ 23,99

In 'niets ontgaat ons' van Janke Reitsma duik je middenin de verdrietige omstandigheden van een gezin dat zich niet zelfstandig kan redden. Een intens triest en mooi verhaal, wat ieder hart raakt.

Zelden heb ik een verhaal gelezen dat zo geschreven is dat je weken later nog precies weet waar het over ging. Een groot compliment naar Janke Reitsma. Mag je ingrijpen, kun je je afvragen. En wanneer dan? Is hier sprake van een schuldige? Hoe gemakkelijk kan zoiets ontstaan als er geen oplettendheid is.

Koen woont samen met zijn ouders in een afgelegen huis dicht bij de waddenkust.
Hij heeft een eigen gans die hem overal volgt. Hij is vergroeit met de natuur en weet veel van de dieren, en de getijden. Er wordt nog een zusje geboren dat een chromosoomafwijking heeft. Koens moeder is psychisch ziek, ligt veel in bed en zijn vader kan de zorg niet aan en trekt zich terug van zijn verantwoordelijkheden. Daardoor ligt alle verantwoordelijkheid op Koen. Dan bedenkt hij een mooi plan voor zijn zusje, met grote gevolgen.

Sestra Mama Auteurs, Diverse
voorraad onbekend
€ 8,45
voorraad onbekend
€ 25,99

In het nieuwe boek van Lynn Austin, de roman 'Al mijn geheimen' lees je een aangrijpend verhaal wat zich afspeelt in de Gilded Age, Drie generaties vrouwen worstelen met de keuzes die ze hebben gemaakt en hun hoop voor de toekomst

Wanneer Sylvia's man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, duwt ze haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Stel dat ze een goede rijke echtgenoot voor haar dochter vindt, kan ze haar rijke levensstijl handhaven.

Sylvia's schoonmoeder Junietta heeft echter een heel ander leven voor haar schoon- en kleindochter in gedachten. Een leven ver weg van de verwachtingen van de maatschappij. Maar om deze droom een kans te geven, moeten Sylvia en Junietta eerst in het reine komen met hun pijnlijke verleden. Alleen door hun geheimen aan het licht te brengen, is er hoop op een toekomst die nog beter is dan ze ooit hebben durven dromen.

voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 23,99

Het hospitaal van leven en dood is het boeiende vervolg op De assistente van de chirurg van het schrijversduo achter de naam Audrey Blake. Het boek is prima op zichzelf te lezen,maar je doet jezelf eigenlijk tekort als je niet ook het eerste deel leest. Perfecte kost voor alle mensen met een medisch beroep, én ieder die dat niet heeft.
Nederlands Dagblad 28 oktober

voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 18,99