Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 10 fictie

ND Lees en Luister boekentop10 - maart 2021

voorraad onbekend
€ 20,-
voorraad onbekend
€ 21,99

'De engelen van Elisabeth' (Els Florijn)
Waarschuwing – dit verhaal kruipt onder je huid; nu ik dit schrijf, voel ik het meteen weer. Het gaat over Elisabeth die te maken krijgt met de vreselijke wantoestanden in de psychiatrie van de negentiende eeuw. Wat overeind blijft, is haar kracht die niet wordt gebroken. Het maakt dat je veel respect krijgt voor al die vrouwen die onderdrukt werden en het doet me denken aan culturen en plaatsen waar dit nog steeds gebeurt. Ondanks het zware thema vond ik het een prettig leesbaar boek met een hoopvol einde. Dus zeker ook een aanrader voor lezers die van een pageturner houden.

voorraad onbekend
€ 24,99

Lynn Austin is in Nederland een geliefde christelijke schrijfster. Haar boeken worden door duizenden lezers gewaardeerd.

In 'Als ik jou was' beschrijft Lynn Austin het bijzondere verhaal van twee vriendinnen, Eve en Audrey. Begin 1940 wordt hun vriendschap getypeerd door een klassenverschil: de moeder van Eve is kamenierster op het Britse landgoed Wellingford Hall... voor de moeder van Audrey. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zet voor iedereen alles op z'n kop. Allebei de meisjes melden zich aan als ambulancechauffeur tijdens en na de bombardementen. Het markeert het begin van een enerverende tijd vol verliezen, liefde en dromen.

Na de oorlog, moeten beide vrouwen een levensveranderende beslissing maken die hun wegen zal scheiden. Tot Audrey in 1950 in Amerika aankomt om daar een nieuw leven te beginnen bij de schoonfamilie die ze nog niet eerder heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen...

Lynn Austin staat bekend om haar grondige research en meeslepende romans. Voor 'Als ik jou was' reisde ze af naar Londen om zich te verdiepen in de wereld van de ambulancemeisjes.

voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 21,99

Je kunt zeggen van Karen Kingsbury's verhalen dat ze wat te perfect zijn – lees: de personages iets te volmaakt, de gebeurtenissen een tikje te toevallig, de afloop iets te mooi om waar te zijn – maar niet dat ze je aandacht niet tot het eind vasthouden en je niet raken. Want dat doen ze wél. Dat is steeds mijn conclusie als ik in een van Karens romans duik. Zo ook laatst, toen ik me verloor in het verhaal van Maddie en Dawson in 'Iemand zoals jij'.

Als London Quinn, de vriendin van Dawson Gage, om het leven komt, hoort hij van haar moeder dat ze na Londons geboorte drie embryo's heeft afgestaan ter adoptie, maar dat ze niet weet wat daarmee is gebeurd. Hij gaat op onderzoek uit en als hij ontdekt dat London een zus heeft, besluit hij haar, Maddie West, op te zoeken. Het nieuws zet Maddies wereld op zijn kop; het is plots alsof ze zichzelf kwijt is. In de hoop zichzelf terug te vinden, gaat ze op reis om haar biologische familie te ontmoeten. Zal dit haar helpen ontdekken wie ze écht is en waar ze thuishoort?

Dat is jou een vraag en voor mij een weet, want dat vertel ik hier uiteraard niet. Maar zoals ik al schreef, de roman boeit dus vanaf de eerste bladzijde; ik kon hem simpelweg niet wegleggen. Omdat het een hartverwarmend, meeslepend verhaal is, maar ook deels vanwege het onderwerp: embryo-adoptie. Ik had er nog nooit van gehoord, laat staan nagedacht over mogelijke gevolgen voor degenen die de embryo's hebben afgestaan en voor degene die er uit zo'n embryo geboren wordt. Karen laat zien dat dat soms ingewikkelde situaties oplevert, maar ook – het is tenslotte een Kingsbury – dat er altijd hoop is en dat het met Gods hulp goed kan komen.

In grote lijnen verschilt deze roman misschien niet zo veel van zijn voorgangers – het verhaal zit vol oude bekenden, geloofslessen en de nodige romantiek, en heeft een fijn happy end – maar dat is niet erg. In het geval van Karens boeken, en vooral de Baxter-serie, is meer van hetzelfde namelijk juist iets om blij van te worden. En daarom is 'Iemand zoals jij' ook dik geslaagd, als je het mij vraagt.

voorraad onbekend
€ 22,50

Voor de liefde in het zadel is deel 1 van de nieuwe serie Hanger's Horsemen.

Hij heeft gewetenloze bandieten bevochten en vreselijke verwondingen doorstaan. Maar nu hij haar heeft ontmoet, overweegt hij zich gewonnen te geven.
Gekweld door herinneringen aan de oorlog staat voormalig cavalerieofficier Matthew Hanger nu aan het hoofd van een groepje huurlingen die bekendstaan als Hanger's Horsemen – levende legendes in het negentiende-eeuwse Texas. Ze nemen het op voor onschuldigen en verschaffen recht aan onderdrukten. Maar als de kogel van een veedief een van hen op het randje van de dood brengt, zijn zíj degenen die hulp nodig hebben.
Dokter Josephine Burkett is eraan gewend dat mannen met één blik op haar rokken haar medische vaardigheden in twijfel trekken. Maar nieuw voor haar is dat een man onmiddellijk van gedachten verandert en zelfs aanbiedt om haar te assisteren tijdens een operatie. Met zijn trouw aan zijn zieke vriend wint Matthew Josephines respect, en als haar broer ontvoerd is, wordt hij haar enige hoop op redding.
Als het plan helemaal misloopt en Josephine tussen twee vuren komt te zitten, moet Matthew alles opofferen – misschien zelfs zijn team – om haar te bevrijden.

De ketter van Carthago Verbaas, Frans Willem
voorraad onbekend
€ 21,99
voorraad onbekend
€ 23,99
Nooit meer wachten Maas, Sarah van der
voorraad onbekend
€ 21,99
Flirt Heg, Lisette van de
voorraad onbekend
€ 19,99