Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 10 Non-fictie

ND Lees en Luister boekentop10 - maart 2021

Flirt Heg, Lisette van de
voorraad onbekend
€ 19,99
voorraad onbekend
€ 7,99
voorraad onbekend
€ 18,99
voorraad onbekend
€ 9,95
Kracht van rust Vegt, Mirjam van der
voorraad onbekend
€ 20,99
voorraad onbekend
€ 14,99
voorraad onbekend
€ 16,95
voorraad onbekend
€ 12,99
voorraad onbekend
€ 19,99

Besef ik wel hoe groot Gods liefde voor mij is? Dat vroeg het boek dat ik onlangs uit de brievenbus viste me. Ik dacht er even over na en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het antwoord op die vraag 'nee' is. Omdat Gods liefde (voor mij) altijd mijn verstand te boven gaat. En juist daarom wilde ik graag meer over Gods liefde leren. Oftewel: een goede reden om dit nieuwe boek – 'Liefde die bevrijdt' van Francine Rivers – te gaan lezen, want dat beloofde me een duidelijker beeld te geven van de onvoorwaardelijke en eindeloze liefde van God.

Dat wordt gedaan aan de hand van thema's die zijn ontleend aan Francines bekendste roman, 'Bevrijdende liefde', waar dit veertigdagendagboek bij aansluit (maar het is ook prima los te lezen): afwijzing, berusting, redding, verlossing, verzoening, vernieuwing. Ieder thema begint met een korte inleiding en daarna volgen een aantal hoofdstukken. Die beginnen met een fragment uit de roman, gevolgd door een overdenking en tot slot een paar vragen die je uitdagen om verder na te denken over wat je daarvoor hebt gelezen. (Een fijne combi, vind ik.)

En Francine schrijft op zo'n invoelende manier over dat alles, dat het veel bemoediging biedt. Om een voorbeeld te geven; als je worstelt met een gevoel van afwijzing, schrijft ze: 'Vraag jij je soms af of jouw leven een vergissing is? God heeft zelfs jouw ingewanden gevormd en heeft de dagen van jouw leven bepaald. Denk je dat je niets waard bent? Je bent heel bewust geschapen, jij bent zoals je bent bedoeld. Heb je het gevoel dat je hopeloos bent mislukt? God heeft jou geweven. […] De diepste waarheid over jouw bestaan is dat je bent geschapen door God. Je bent geliefd. Hij kent je en ziet je. Sterker nog: God schept vreugde in jou!'

Mij sprak dit fragment erg aan. Net als de rest van dit dagboek. En doordat ik me zo aangesproken voelde, bemoedigde dat wat ik las over Gods onvoorstelbare en bevrijdende liefde (voor mij) alleen maar meer. Ik ontdekte: God houdt onvoorwaardelijk en oneindig veel van mij. Een ontdekking die ik jou ook gun. En daarom: lees 'Liefde die bevrijdt'!

voorraad onbekend
€ 14,99