Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke romans Top 10

Iedere maand maken we bij De Rank een nieuwe Top 10 christelijke romans. In deze top 10 vind je de populairste nieuwe romans die in de afgelopen maanden zijn verschenen.

Zoek je een ander nieuw christelijk boek over bijvoorbeeld levensstijl of theologie? Kijk eens bij de christelijke boeken Top 10

voorraad onbekend
€ 23,99

In de literaire roman 'Alles wordt lichter' van Janke Reitsma reis je mee met de 21-jarige Ylva. Een verhaal over opstaan nadat je diep gevallen bent, over schuld, verlies en hoop. Ondertussen waan je je in het het ruige en schitterende Noorse landschap.

Ylva is geen wegloper, maar een reiziger. Ze gaat vooruit. Waarheen weet ze pas als ze na een urenlange busreis op een boerderij terecht komt. Ze mag in een huisje op het erf wonen. Zij aan zij met de boer bewerkt ze het land en geeft ze zich over aan het ritme van de natuur. Een plek zonder vragen, tot op de dag dat een onherroepelijke gebeurtenis haar terugwerpt in haar eenzame bestaan.

De daaropvolgende jaren speelt haar leven zich af in het donker. 's Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Na acht jaar dringt de waarheid zich onverbiddelijk aan haar op. Ze pakt haar spullen en zet dwars door de bergen koers naar haar verleden.

NAPALMMEISJE PHUC PHAN THI, KIM
voorraad onbekend
€ 21,-

Het napalmmeisje is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim vond in de liefde en genade van God.

Het moment is voor altijd gevangen in de iconische foto van de negenjarige Kim Phuc die wegrent voor de napalmbommen. Het helse vuur heeft haar kleren verbrand en is diep onder haar huid gekropen. Een schrijnend beeld van de gruwelen van het oorlogsgeweld in Vietnam.

Niemand verwachtte dat Kim het zou redden. Drie dagen lang lag ze voor dood in het mortuarium van een ziekenhuis. Maar ze overleefde het wél, al had ze een lange weg te gaan. In dit boek vertelt ze over haar jeugd, het moment dat haar leven veranderde en de vaak zo pijnlijke weg naar genezing en vrede.
Het napalmmeisje is een waargebeurd verhaal over hoe oorlog een jong leven in één tel kan verwoesten. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim Phuc Phan Thi vond in de liefde en genade van God.

voorraad onbekend
€ 25,99

In het nieuwe boek van Lynn Austin, de roman 'Al mijn geheimen' lees je een aangrijpend verhaal wat zich afspeelt in de Gilded Age, Drie generaties vrouwen worstelen met de keuzes die ze hebben gemaakt en hun hoop voor de toekomst

Wanneer Sylvia's man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, duwt ze haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Stel dat ze een goede rijke echtgenoot voor haar dochter vindt, kan ze haar rijke levensstijl handhaven.

Sylvia's schoonmoeder Junietta heeft echter een heel ander leven voor haar schoon- en kleindochter in gedachten. Een leven ver weg van de verwachtingen van de maatschappij. Maar om deze droom een kans te geven, moeten Sylvia en Junietta eerst in het reine komen met hun pijnlijke verleden. Alleen door hun geheimen aan het licht te brengen, is er hoop op een toekomst die nog beter is dan ze ooit hebben durven dromen.

Voor altijd de jouwe Kingsbury, Karen
voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 24,99
De typiste Kamp, Lody van de
voorraad onbekend
€ 20,-

Dagelijks typt de Joodse Lien de Vries in opdracht van nazi's berichten uit, waarin de maatregelen van de Duitse bezetter worden meegedeeld aan de Joden. Ze is blij met de baan, want die stelt haar in staat om haar kinderen te onderhouden. Maar er is ook twijfel: kan ze voor de vijand werken, terwijl ze weet welk vreselijk lot haar gemeenschap te wachten staat? Een indringend verhaal!

De Joodse Lien de Vries is weduwe en moeder van twee kinderen. In oorlogstijd vindt ze een kantoorbaan bij de Joodse Raad in Amsterdam. Dagelijkst typt Lien berichten voor het Joodsche Weekblad, waarin maatregelen van de Duitse bezetter worden bekendgemaakt aan de Joden.

Vanaf haar eerste werkdag slaat de twijfel toe. Kan ze voor de vijand blijven werken om haar kinderen te onderhouden en hun veiligheid te garanderen, terwijl ze weet welk vreselijk lot haar gemeenschap te wachten staat?

Lody van de Kamp brengt in 'De typiste' het leven van gewone mensen in oorlogstijd heel erg dichtbij.

De kraamkliniek Escobar, Mario
voorraad onbekend
€ 22,99
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 24,99
Suster Bertken Verbaas, Frans Willem
voorraad onbekend
€ 22,99