Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zij Lacht dagboek

300 overdenkingen

€ 26,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492831736
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Categorie : Dagboeken
Uitgever : Sestra
Verschenen : April 2023
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Afmetingen : 198 x 135 x 25 mm
Gewicht : 460 gram
Beschrijving

Met tientallen mooie, bemoedigende overdenkingen online, een 'eigen' bijbel, een dagboek voor de adventsweken en de veertigdagentijd en volgers die graag meer willen, was het erop wachten: een eerste dagboek van Zij Lacht. Maar dat wachten is inmiddels verleden tijd, want kortgeleden rolde het van de pers: het enige (maar dat blijft vast niet lang zo) echte dagboek van Zij Lacht. (Dat heel simpel gewoon 'Dagboek' heet.)

Het dagboek bevat driehonderd overdenkingen. Niet voor elke dag van het jaar dus. En dat is niet zonder reden. Het is bewust een bijna-elke-dagboek, zodat je ook eens een dagje kunt overslaan. En dat is prima. 'Want,' aldus Zij Lacht, 'het lezen van Gods Woord gaat om relatie, en niet om religie. Het gaat om persoonlijke tijd met God, omdat je ernaar verlangt. En niet omdat je moet lezen.'

Goed, dan de echte inhoud. Aan het begin van elke overdenking staat een verwijzing naar een bijbelgedeelte dat je als verdieping kunt lezen bij het stukje dat daar betrekking op heeft. De overdenking zelf begint meestal met een paar regels over het bijbelgedeelte en vervolgens wordt een brug geslagen naar het hier en nu, en in het bijzonder de lezer. Doordat er geen bepaalde opbouw is en de bijbelgedeelten willekeurig zijn gerangschikt (daar lijkt het tenminste op), is het divers en komen er veel onderwerpen langs. Maar waar het ook over gaat, eigenlijk krijg je steeds een mooie les en bemoediging mee. En de 'aan de slag' aan het einde zet je ten slotte aan het denken over wat je hebt gelezen en reikt je een idee aan om de boodschap, de les ervan, ook praktisch te maken.

Als je het mij vraagt, is het een fijn dagboek. Om een paar redenen te noemen: het is verdiepend, maar niet moeilijk te begrijpen, sluit goed aan op het leven van alledag anno nu doordat het eigentijds is, is bemoedigend, leerzaam en helpt je meer bezig te zijn met je geloof en zo ook een (sterkere, persoonlijkere) relatie te krijgen met God. En dat samen maakt dat ik dit dagboek in 2021 hoop te gaan lezen. Jij ook?

Velden met een * zijn verplicht