Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rank Kampen Boekencafé

In het Rank Boekencafé krijg je goede inhoudelijke informatie over boeken voor christenen.
Via ons Boekencafé op facebook kunt u meepraten en uw mening geven over de geplaatste boeken. Elke maand staat er een boek en auteur centraal. Je maakt kans om dat boek te winnen. In het café gaan we graag met elkaar in gesprek.

68 recensies geschreven
pagina 1 van 7
Niemand is zoals jij Lucado, Max
voorraad onbekend
€ 6,99
heel goed
Geschreven door sofie op 4 april 2024
Op het juiste moment Tagg, Melissa
voorraad onbekend
€ 23,99
Recensie op het juiste moment
Geschreven door Karina van der Wal op 7 februari 2024

Deel 2 van de serie over de familie Walker is net zo'n weglezer als deel 1. In het boek 'Op het juiste moment' van Melissa Tagg is dit keer de hoofdrol voor zoon Logan Walker. Als hij hoort dat hij een lokaal krantje in zijn geboorteplaats Maple Valley heeft geërfd, gaat hij terug naar deze plek met de intentie om dit krantje zo snel mogelijk te verkopen. Hij heeft namelijk de kans om als speechschrijver mee te werken aan een nieuwe verkiezingscampagne en deze kans wil hij niet laten schieten.??Eenmaal terug in Maple Valley krijgt Logan te maken met redactrice Amalia Bentley. Drie jaar geleden is ze in Maple Valley komen wonen en heeft ze haar ziel en zaligheid in de krant gestoken. Dat de krant een nieuwe eigenaar heeft, die ze nog niet kent, vindt ze lastig en ze probeert met een groot onderzoeksverhaal de krant te behouden.??De paden van Amalia en Logan kruisen elkaar en op verschillende punten blijken ze dezelfde interesses te delen. Als de vonken langzaamaan overslaan, moeten er keuzes gemaakt worden en die zijn allesbehalve makkelijk...?Familie?Familie, vriendschap en liefde staan in dit boek centraal. Familie omdat de gehele familie Walker om elkaar en anderen geeft. Vriendschap in Maple Valley is zo ongeveer het sleutelwoord en liefde omdat na rouw en verlating er toch weer hoop gloort. Een historisch verhaal dat ook vandaag de dag voor veel mensen een inspiratie kan zijn. Met in het boek thema's als echtscheiding, rouw en alleenstaand ouderschap. Om sommige punten is het boekvoorspelbaar, maar dat doet niets af aan de warmte en liefde die eruit voortkomt. Een lekker boek dat zo wegleest!??Vier sterren van mijn kant!

voorraad onbekend
€ 29,95
Ik wil piloot worden!
Geschreven door Ed op 29 december 2023

Ik vind dit spel echt cool, want ik wil zelf ook piloot worden!

Anne van het groene huis Montgomery, L.M.
voorraad onbekend
€ 21,99
Anne van het groene huis
Geschreven door Loïsa van Dam (9 jaar) op 5 april 2023

Het is een heel leuk boek! En lekker dik, zodat je hem niet in één dag uit hebt. Ik ken alleen maar deel één, maar zelfs dat deel vind ik al heel leuk!

voorraad onbekend
€ 15,-
De ontwortelden
Geschreven door Coby Verbruggen - Oskam op 25 maart 2023

Het boek beschrijft de toenemende invloed van de nazi's in Wenen en hoe er door de Joodse gemeenschap wordt gereageerd : vluchten, zelfdodingen of (te lang ) afwachten.Een behoorlijk deel van dit boek beschrijft het sexleven van de hoofdrolspelers, voor, tijdens en buiten het huwelijk en dat niet in bedekte termen. Een hoofdstuk over het leven in de kolonie in de Dominicaanse Republiek heet zelfs : het bordeel. Almah raakt hecht bevriend met een vrouw die een "mannenverslindster" is. Wilhelm raakt verliefd op een vrouw die zo'n 20 jaar jonger is. De bijna kiritiekloze manier waarop dit en andere sexuele handelingen uitgebreid beschreven worden, past in mijn beleving niet bij een boek van uitgeverij Mozaiek.

Oceaan van hoop Turansky, Carrie
voorraad onbekend
€ 25,-
Recensie: Een oceaan van hoop
Geschreven door Karina van der Wal op 21 september 2022

Recensie: Een oceaan van hoopEen aangrijpend, op waargebeurde feiten gebaseerd, verhaal; dat is het boek 'Een oceaan van hoop'. Dit is het eerste deel van het tweeluik dat gaat over de familie McAlister, geschreven door Carrie Turansky.
Inhoud
De Familie McAlister bestaat uit moeder en vier kinderen. Vader is onlangs overleden en moeder heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Oudste dochter Laura werkt als kamernierster bij een rijke familie in Bolton. Het valt haar zwaar om een eindje van huis weg te zijn, want de rest van het gezin woont in London. Laura komt direct naar huis als blijkt dat haar moeder ernstig ziek is.
Wat ze niet weet is dat in de tussentijd haar twee zusjes en broertje naar een kindertehuis zijn gestuurd. Ze wil ze terughalen op het moment dat ze in London is, maar komt erachter dat ze zonder medeweten van hun moeder zijn doorgestuurd naar Canada. Om daar voor een nieuw gezin te werken. Laura waagt de overtocht naar Canada om haar broertjes en zusjes te zoeken. Hierbij krijgt ze onverwacht hulp van Andrew, de zoon van de familie waarvoor ze in Bolton voor werkte. Vinden ze haar familie terug of is ze te laat?
Thema's
Het boek draait om de emigratie van kinderen vanuit Engeland naar Canada. De reis die ze doormaken en hoe ze uiteindelijk in de gezinnen terechtkomen waar ze moeten werken. De manier waarop sommige kinderen worden behandeld, vond ik erg heftig om te lezen. Vooral omdat je weet dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd. In het boek staat het vertrouwen op God centraal. In wat voor donkere situatie je ook terechtkomt, God is er altijd en daar mag je op vertrouwen.
Kortom
Een indrukwekkend en aangrijpend boek, dat op een waardige manier de geschiedenis van deze gebeurtenissen beschrijft. Het vertrouwen, het doorzettingsvermogen en ook een vleugje romantiek maken het boek prachtig om te lezen. Een echte vier sterren waard!

voorraad onbekend
€ 23,50
Recensie Vanaf het allereerste begin
Geschreven door Karina van der Wal op 31 augustus 2022

Vanaf het allereerste beginDeze fijne feelgood roman is een echte aanrader voor de nazomer! Het nieuwste boek van Melissa Tagg, Vanaf het allereerste begin, is de leukste die ik tot nu toe van haar heb gelezen. Verschillende verhaallijnen door elkaar en leuke plottwisten maken het boek. Hopelijk kan ik je met deze recensie net zo enthousiast maken als ikzelf ben.
Inhoud
Kate Walker is schrijfster van romantische tv-series. Maar zo romantisch als haar scenes zijn, zo weinig liefde ervaart zij momenteel in haar leven. Haar hart is gebroken en haar carrière verloopt even niet zo soepel. Als ze hoort dat het stadje Maple Valley, waar ze vandaan komt en waar haar familie woont, getroffen is door een tornado besluit ze erheen te gaan. Ze wil helpen en hoopt tijdens die periode wellicht ook de rust in haarzelf terug te vinden.
Terug in Maple Valley ontmoet ze Colton Greene, een voormalig footballspeler. Ook hij heeft moeite om zijn geluk te vinden nu zijn footballcarrière is beëindigd. Als ze samenwerken aan een project leren ze veel van elkaar, maar worden ook oude wonden opengehaald. Lopen ze weg voor hun emoties of vinden ze beide de rust en hun doel waarnaar ze op zoek zijn?
Thema's
Een boek waarin thema's als liefde, verleden, familie en vertrouwen naar voren komen, moet wel een goed boek zijn. En dat is het! Met name de onverwachte plottwisten maken het een aantrekkelijk boek. Maar ook het vertrouwen op God speelt een grote rol. Wat is jouw roeping? Waar ben je voor gemaakt? Waar voel je je goed bij? De kracht die de hoofdpersonen halen uit het geloof is ook een mooie les voor de lezer.
Kortom
Alweer een prachtige roman van de hand van Melissa Tagg. Vol humor, avontuur, romantiek en geloof. Krachtig geschreven en de onverwachte gebeurtenissen maken het verhaal. Absoluut 5 sterren waard en een echte aanrader!

voorraad onbekend
€ 22,95
Recensie Recht uit het hart
Geschreven door Karina van der Wal op 27 juli 2022

Recensie: Recht uit het hart
Wat is 'Recht uit het hart' een prachtig vervolg op het eerste deel van deze triologie 'Voor de liefde in het zadel'. Ook dit tweede deel leest makkelijk weg en sleept je direct vanaf het begin mee in het verhaal. Het is leuk dat je de hoofdpersonen al kent vanuit deel 1. Ik ben na het lezen van dit deel ook erg benieuwd naar deel 3!Mark Wallace en Jonah brooks, twee leden van Hanger's Horsemen zijn onderweg naar Llano Country in Texas als ze in een verlaten huisje geschreeuw horen. Er blijkt een vrouw in haar eentje aan het bevallen te zijn. De mannen schieten haar te hulp. De vrouw wil niets met de baby te maken hebben dus de mannen nemen de baby mee naar het vondelingenhuis in de dichtstbijzijnde stad. Daar komt Mark oog in oog te staan met zijn jeugdliefde Katherine Palmer.
Kinderrovers
Mark heeft Katherine een aantal jaren geleden een huwelijksaanzoek gedaan die zij heeft afgewezen. Ze zijn elk hun eigen weg gegaan, maar komen op bijzondere wijze zo toch weer in elkaars leven terecht. Als ze in de stad van het vondelingenhuis verblijven, horen Mark en Jonah geruchten over kinderrovers. Ze besluiten hierin te duiken en gaan op onderzoek uit. Ook Katherine en haar collega Eliza Southerland worden door de zoektocht steeds meer in het avontuur getrokken. Dit alles leidt al snel tot gevaarlijke situaties.
Liefde
Naast avontuur en moedigheid staat vooral ook de liefde centraal. Ontzettend mooi hoe dit hand in hand met elkaar gaat in het verhaal. Het doorzettingsvermogen van Katherine en Eliza brengt ze ver en met hun zorgzaamheid weten ze de kinderen in het vondelingenhuis een warm hart toe te dragen. Toch verlangen ze beide naar liefde en als er ineens twee mannen op de stoep staan, worden ze toch met de neus op de feiten gedrukt. Gaat liefde wel samen met hun werk in het vondelingenhuis?
Kortom
Deze historische roman is een absolute aanrader! Spanning, avontuur en liefde komen samen. De missie van de Hanger's Horsemen gaat er heftig aan toe en er lijken steeds meer mensen bij betrokken te worden. Ik geef dit boek absoluut 5 sterren! Een fijne weglezer met een boeiend verhaal van de eerste tot de laatste bladzijde.

voorraad onbekend
€ 12,95
Geheime dagboeken van St. Bernard
Geschreven door Maarten van Kranenburg op 17 juni 2022

Sommige mensen kennen dit boek misschien wel als "De offersteen", want zo heette dit geweldige boek vroeger. Het gaat over het trio Jessica, Bob en Erik die een avontuur beleven in Frankrijk bij een mysterieuze graaf. Er gebeuren natuurlijk weer allemaal spannende dingen in dit boek, net als in boek 1 (Goudkoorts aan de Nijl, ook zeker lezen!). Zo valt Jessica van de berg af en kijken sommige gezinsleden recht in de loop van een geladen geweer. Al met al dus een geweldig boek vol sensatie!

Zondagmorgen Otten, Willem Jan
voorraad onbekend
€ 25,99
Zondagmorgen
Geschreven door Bram Beute op 8 april 2022

'De mensenzoon leeft bij de gratie van de noorderzon... Hoezeer zijn corebusiness ook verdwijnen is, hij blijft verrijzen' (44-45). Wie na zulke zinnen dit boek niet verontwaardigd of gefrustreerd weglegt, maar erop wil kauwen, kan hierin veel ontdekken. Juist in het missen van God kan het geloof opbloeien. Er is niets vanzelfsprekends aan het christelijk geloof, het is een mysterie en de dichter Otten zoekt naar woorden 'die verwijzen naar iets wat meer bestaat dan wat je aan kunt wijzen,' Een boek om in een jaar te lezen, elke zondag of feestdag een stukje