Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rank Kampen Boekencafé

In het Rank Boekencafé krijg je goede inhoudelijke informatie over boeken voor christenen.
Via ons Boekencafé op facebook kunt u meepraten en uw mening geven over de geplaatste boeken. Elke maand staat er een boek en auteur centraal. Je maakt kans om dat boek te winnen. In het café gaan we graag met elkaar in gesprek.

24 recensies geschreven
pagina 1 van 3
Vergiffenis Schouten, Saskia
voorraad onbekend
€ 13,50
Spannende novelle
Geschreven door L.M. Meijer op 26 mei 2020

Een heel spannend boek met diepgang. Ik heb het in één adem uitgelezen

Wie omkijkt Cummins, Jeanine
voorraad onbekend
€ 23,99
Wie omkijkt
Geschreven door Olga van Dongen op 22 mei 2020

Debuutroman voor Nederland
Lydia, die zelf een boekwinkel heeft in Acapulco, ontmoet een man met de zelfde interesse in boeken en poëzie. Dat maakt haar werk extra leuk.
Ondertussen doet haar man als journalist onderzoek naar drugskartels en schrijft daar een stuk over in de krant.
Dat is in het Mexico van nu zeer gevaarlijk. Hij is dan ook altijd op zijn hoede.
Dit is een aangrijpend en spannend verhaal over de dreiging en de macht van drugskartels in Mexico
Lydia en haar zoontje Luca zijn de enige overlevenden van een afschuwelijke aanslag waarin haar hele familie vermoord wordt.
Ze vlucht met haar zoon, wanhopig, zonder papieren en reist samen met andere vluchtelingen richting Amerika, waar ze veilig zullen zijn.
De reis wordt minutieus verteld en je ervaart de angst om ontdekt te worden door iemand van het kartel. Ze komen op plekken waar je normaal gesproken nooit mee in aanraking komt. Waar een mens een gebruiksvoorwerp is en omdat deze vluchtelingen radeloos zijn, zijn ze een prooi om te misbruiken.
Onderweg is er ook de medemenselijkheid voor de vluchtelingen. Er zijn een paar tieners zich bij haar aansluiten en voor Luca is dat fijn. Hij is een bijzonder kind. Hij kent de kaart van Mexico uit zijn hoofd en onthoudt alles wat met cijfers te maken heeft. Rekenen is voor hem heel gemakkelijk.
Het boek lijkt aan de buitenkant een beetje vrouwelijk vanwege de omslag. Maar vergis je niet het is een thriller. De spanning blijft de hele tijd in het boek zitten.
Ik vind het een boek van deze tijd en een aanrader voor iedereen die vluchtelingen wil begrijpen.

Ongekend Runhaar, Jose
voorraad onbekend
€ 19,99
Ongekend
Geschreven door Olga van Dongen op 22 mei 2020

Het is in tegenstelling tot haar andere boek, hier ligt mijn hart, een roman van de tegenwoordige tijd.
Het is in de ik-vorm geschreven en valt volgens ons onder de psychologische romans.
Lara zit op de kunstacademie en werkt in de horeca. Het leven ziet er goed uit. Alleen een ding zit haar niet lekker: ze kent haar vader niet en zou hem graag ontmoeten Maar er zit zo'n sfeer van geheimzinnigheid om en waarschijnlijk lijkt ze zo sprekend op hem dat haar moeder en haar zus haar dat verbieden. Hij wordt buiten haar leven gehouden totdat haar moeder komt te overlijden. Op de begrafenis hoort ze over haar vader en tegen ieders wil gaat ze op onderzoek uit.
Wie is hij, waarom heeft hij hun verlaten, waar is hij?
Er ontrafelt zich een geheim en onderweg ontdekt ze de leugens die haar verteld werden. Haar leven komt op losse schroeven te staan omdat ze haar identiteit verliest en het gemis grote vormen aanneemt. Dit is ook een reden waardoor haar relaties stuklopen.
De zoektocht leidt haar over bergen en door dalen, zowel fysiek als emotioneel.
En dat is de vraag die opborrelt: Wie zijn wij, wie ben jij, wie ben ik.
Het is verrassend en fris geschreven.

voorraad onbekend
€ 16,95
Onvoorstelbaar vooruitzicht
Geschreven door Olga van Dongen op 15 mei 2020

Bijbelse studie over Israël en de eindtijd.
Dit boek gaat over de tekenen van de tijd. De schrijver legt ze ons uit en daarbij ook de wederkomst van Christus vanuit Bijbels perspectief.
De hoofdtoon is: Kies voor Christus om aan de gevolgen van de grote verdrukking te ontkomen.
Bovendien roept het met een duidelijke uitleg op, om je bijbel te lezen en vanuit het Oude en Nieuwe Testament de verbanden te begrijpen.
God zal het land en de natie herstellen. In het boek Daniël wordt in het tweede deel de profetie daarover uitgesproken. Vervolgens komt er een berekening over het aantal jaren hoelang alles duurde en klopt dat met wat er in Bijbels opzicht al gebeurd is.
De feesten in de Bijbel die het Joodse volk vierden gaan allemaal richting het Offerlam dat Christus is.
Zij zijn een schaduw van de werkelijkheid.
Het feest van de ongezuurde broden is dat bijvoorbeeld. Overal waar nog iets zuurdesem in huis aanwezig was moest dat verwijdert worden. Christus, het Brood des Levens heeft dat vervuld
De schrijver geeft in dit boek ook een duidelijke uitleg of wij nu de Sabbat of de zondag moeten vieren.
De Here Jezus werd op het feest van de eerstelingen opgewekt. Hij is de Eersteling en de zondag is daarom een dag van feest waarop we belijden dat we een geweldige hoop in Jezus Christus hebben.
Waarom koos God Israël uit om Zijn volk te worden?
Het is op het ogenblik een financiële en militaire macht geworden. Het land wordt steeds rijker maar God houdt de controle.
In alle hoofdstukken wordt benadrukt dat wij Gods ambassadeurs èn het zout op aarde zijn. Zout wordt gebruikt om bederf tegen te gaan.
Als christen ben je eigenlijk een illegale immigrant wij zijn namelijk op doorreis.
Er wordt uitleg gegeven over het duizendjarig vrederijk, de grote verdrukking en het openen van de boeken. De Bijbelgedeeltes helpen om alles te onderbouwen.
Ook kun je lezen hoe het met Israël zal gaan in het laatste van de dagen als de wereld in de laatste fases belandt.
Wat zal er gebeuren met de volken en waar dient dit allemaal voor? Dat zijn vragen waar de schrijver een antwoord op probeert te geven.
Op het einde van de tijden zal God de boeken openen en al onze bijzonderheden vermelden, de goede en de slechte.
De oproep die overal te lezen is in dit boek is:
Moedig elkaar aan om met anderen over God te praten zodat zij ook gaan verlangen naar een leven met Christus zodat ook hun naam opgetekend wordt.
Deze studie is makkelijk te lezen en de Bijbelgedeeltes zijn zeker aan te raden om erbij te gebruiken.

Girl Online[ e-boeke-boek ] Zoe Sugg
direct downloaden
€ 9,99
Girl Online -On Tour-Going Solo
Geschreven door Noah op 26 april 2020

Wauw het is een inspiratie boek. Je moet het gewoon lezen. Ik kon er niet mee ophouden

SCHERVEN VAN MIJN VADER BOUWMAN, LEONIE
voorraad onbekend
€ 16,95
aangrijpende roman
Geschreven door Saskia Schouten op 22 april 2020

Recensie
In dit aangrijpende boek vertelt de schrijfster over haar leven met een narcistische vader. Tegenover de buitenwereld was hij een innemende man. Maar thuis speelde hij een overheersende rol en moest alles gaan zoals hij het wilde. Hij vernederde zijn vrouw en dochters en hemelde zichzelf op. Hij vond zichzelf een geweldige man en dat was hij volgens zichzelf, geworden door naar de kerk te gaan. Door deze uitspraak heeft de auteur God de rug toegekeerd. Ze kreeg een vreselijk naar beeld bij het begrip 'God de Vader'.Veel later heeft ze in haar eenzaamheid God gevraagd in haar hart te komen wonen. Ze heeft nu veel steun aan haar geloof en mag ervaren dat deze Vader wél onvoorwaardelijk van haar houdt. Ondanks de nare dingen die de schrijfster meemaakte, is het haar gelukt om toch een stukje humor in het boek te stoppen.
Het boek bestaat uit hoofdstukken afgewisseld met gedichten. Prachtige gedichten met een diepe inhoud. Ze zijn het waard om apart uitgegeven te worden.

FRISSE WATERSTROMEN RIJNSBURGER, YVONNE
voorraad onbekend
€ 13,45
boeiende roman
Geschreven door Saskia Schouten op 22 april 2020

Deze auteur heeft een fijne schrijfstijl.
Deze roman heeft diepgang en leest vlot weg.

voorraad onbekend
€ 9,95
Stel
Geschreven door Olga van Dongen op 6 maart 2020

Magazine Stel, is een bijna honderd pagina's tellend tijdschrift op stevig papier en het houdt prettig vast.
Het is gemaakt voor dertigers en veertigers op zoek naar iets (h)eerlijks om te lezen en over na te denken in de topdrukte van hun leven. Maar ook als je je gesetteld voelt en ietsje ouder…
De opmaak is vlot, kleurig en fleurig. Op de achterkant staat:
Spiegelt – Inspireert – Schuurt. En daarmee is precies weergegeven wat je gaat lezen.
Er komen ongeveer 16 onderwerpen aan bod voor een breed christelijk publiek.
Het is geschreven door theologen, illustratoren, een predikant en een psycholoog. Ook zijn er interviews met bekende en onbekende Nederlanders.
Er komt hobby, sport en kunst aan de beurt. Door het magazine heen kom je vier keer Rosa Lens tegen. Zij verbeeld het leven van een dertiger in vier poses. Dat vond ik mooi gevonden.
De samenstelling is dus heel divers maar wel luchtig.
Het is onmogelijk om dit magazine in één keer uit te lezen. Ikzelf raad je aan er lekker de tijd voor te nemen en er een persoonlijk genietmoment van te maken.
Marja Verhoeve, hoofdredacteur en schrijver deed het interview met de tweeling die op de cover staan. Zo verschillend en zo close met elkaar ondanks hun levens.
Verderop zie je wat leestips van boeken. Ik heb die boeken gelezen en raadt je hierbij zeker aan om het boek “De Leerschool” te gaan lezen. Geweldig dat Stel, dit boek aanraadt.
Ik wilde dit magazine vooral lezen vanwege het interview met Franca Treur , schrijver van “Dorsvloer vol confetti”, en haar broer, over hun leven als kinderen in Zeeland en nu. Wat me raakte was hun open eerlijkheid en het respect dat ze naar elkaar toe uitspraken. En mooie foto's erbij.
Zo kom je van het een in het ander in dit Magazine.
Want wat dacht je van een recept van de winnares van Heel Holland Bakt, Anna Yilmaz, plus haar verhaal?
Hopelijk heb ik je getriggerd?
Dit magazine ligt bij de Rank.

Ik hoop dat nummer 2 niet te lang op zich laat wachten.

Als je verdwaalt Witvliet, Marianne
voorraad onbekend
€ 20,99
Als je verdwaalt
Geschreven door Olga van Dongen op 6 maart 2020

Jip van Wingerden is een jonge vrouw. Ze woont samen met haar ouders aan de kust, maar door het overlijden van haar vader wil haar moeder daar niet meer blijven wonen en verhuizen ze naar een landgoed in het midden van het land.

Het wordt voor Jip een moeilijke tijd met verdriet en veel herinneringen aan haar vader die

telkens boven komen. Een vader die veel voorlas uit boeken die lagen en bodems hadden.

Haar zelfvertrouwen is ze kwijt geraakt en dat is vooral merkbaar met het lesgeven aan haar klas.

Het contact met haar moeder wordt er niet beter op. Ook zij is haar fleurigheid en expressie kwijt geraakt. Jip schaft een teckel aan met de naam Brush voor gezelligheid maar helaas heeft ze op haar hond totaal geen overwicht.

Het leven op het land doet haar goed als zij Bé de tuinman ontmoet en ze mag helpen met wieden en zaaien. Jip krijgt contacten met Beatrijs, de landeigenaar en met Juda die studeert.

Hij vindt dat Jip er verdwaalt uit ziet.

Een liefde die voorzichtig opbloeit en het Zuyderhuis dat verloren dreigt te gaan maken er een mooi verhaal van.

De hoofdstukken beginnen met hoeveel nachten het is geleden dat haar vader omkwam. Dat vind ik wel mooi bedacht en aan het eind worden de dagen genoemd, alsof er nieuwe hoop uit spreekt.

Marianne Witvliet heeft weer een mooie psychologische roman geschreven.

Haar andere boeken hebben ook deze thema's. Daardoor is haar schrijfstijl en haar kennis van feiten direct herkenbaar. Net als de manier waar op ze haar kennis en liefde van de natuur beschrijft.

Hier is rust Zuidema,-Blankesteijn, Joline
voorraad onbekend
€ 19,50
Hier is rust
Geschreven door Olga van Dongen op 2 maart 2020

Wat is dit boek een mooie aanvulling juist voor ons, gelovige vrouwen, die elk moment van de dag bezig zijn of vinden dat we bezig moeten zijn. Het gaat over tot rust komen , maar hoé dan?
We hebben ons werk dat een enorm groot deel van de dag opslokt.
Als je een gezin hebt, kinderen, sport, school en kerk, dan vraag je je wel eens af waar vínd je dan nog rust????
Ik kan me daarom ook best voorstellen dat het niet meevalt om tijd voor jezelf te maken.
Joline Zuidema snapt dat goed en raadt je dan ook aan om ergens in de week je agenda leeg te maken voor jezelf en bezig te gaan met de oefeningen voor je ziel.
Maak die keuze en je zult merken dat je na een paar maanden gewend geraakt bent aan die tijd voor jezelf.
Ik zou zelf niet teveel in een keer doen omdat er veel opdrachten in staan.
Wat ga je meemaken? Ademtechniek, visualisaties die je mag doen, kleuren en tekenen, luisteren naar muziek,
In de natuur wandelen, gebeden en veel overdenkingen die je zullen prikkelen.
Ik heb met genoegen de opdrachten uitgevoerd. Ze zijn niet moeilijk en brengen je gedachten terug bij wie je mag zijn bij God; Zijn geliefde kind, met alles erop en eraan.
Al in de inhoudsopgave zie je de opbouw van het boek.
Het begint met aandacht. Aandacht voor jezelf en voor de bijbel. Aandacht voor de ander, voor de wereld. Daarna komt een oefening voor je zintuigen. Ik merk aan mijzelf hoe moeilijk dat soms is. Om niet alleen vanuit mijn hersenen bezig te zijn.
Zintuigen zijn een geschenk van God. Dus voel de wind, ruik de boslucht, raak de schepping aan.
Dit schreef ik naar aanleiding hiervan;
Het regent. En ik hoor het ruisen op het dak van het huis. Eerst zachtjes, later gaat het steeds harder. De goten spoelen over, het gras geniet, waterdruppels op de wilde roos, ik ruik de regen en de aarde begint ook te geuren. De druppels zijn best groot en ik ben bijna direct nat.
Daar heb ik ook een tekeningetje bijgemaakt.
De andere hoofdstukken zijn ook zo interessant. Het hoofdstuk rust en balans is mooi, omdat daar een stukje staat over stilgezet worden, geduld. Dat was voor mijzelf best een lastig hoofdstuk. Vervolgens kom je bij de onrust en de keuzes die je mag maken.
In dit gedeelte vind je gebeden, opdrachten en vragen. Doe je dit geconcentreerd, dan merk je gaandeweg het boek dat je het laatste hoofdstuk, de levenskunst als een warme deken om je heen gaat slaan. Je hebt geleerd eerlijke antwoorden te geven en om je heen te kijken, je blik te verruimen en als een kind verwondert naar jezelf en de ander te kijken.
Ik wens iedereen veel genoegen om aan de slag te gaan.

Joline Zuidema werkt als coach en stiltetrainer. Ze wordt enthousiast van spreken, zingen en schrijven.
Haar doel is om jou te verbinden aan God.