Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rank Kampen Boekencafé

In het Rank Boekencafé krijg je goede inhoudelijke informatie over boeken voor christenen.
Via ons Boekencafé op facebook kunt u meepraten en uw mening geven over de geplaatste boeken. Elke maand staat er een boek en auteur centraal. Je maakt kans om dat boek te winnen. In het café gaan we graag met elkaar in gesprek.

52 recensies geschreven
pagina 1 van 6
Het beloofde land Musser, Elizabeth
voorraad onbekend
€ 23,99
Recensie: Het beloofde land
Geschreven door Karina van der Wal op 22 oktober 2021

Stel je eens voor: je man gaat bij je weg, degene met wie je gaat trouwen, is niet degene op wie je heimelijk verliefd bent en trauma's uit het verleden spelen je parten in de hedendaagse realiteit. Zomaar een samenvatting van de drie hoofdpersonen uit het boek 'Het beloofde land' van Elizabeth Musser. Abbie, Caroline en Rasha zijn de drie vrouwen waar het om draait in dit boek. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago te lopen. Ze ontmoeten elkaar, delen hun verhaal en scheppen vriendschappen voor het leven.

Als echte reiziger is dit echt een boek voor mij. Je backpack inpakken en op avontuur gaan, is een van de dingen die ik het liefste doe. Hoe zo'n wandelreis je leven kan veranderen, kan ik me goed voorstellen. De gezelligheid, het avontuur en de tijd om tot jezelf te komen. Ik denk dat iedereen zo'n reis eens nodig heeft in zijn leven. Dat blijkt ook uit dit mooie boek van Elizabeth Musser. Alle drie de vrouwen hebben hun persoonlijke problemen en weten niet hoe ze verder moeten met hun leven.

De waarheid
Het onder ogen zien van de waarheid. Daar krijgen alle drie de vrouwen mee te maken. Zelfreflectie, zelfmedelijden en trauma zijn toch wel de drie kernwoorden waar het om draait in dit boek. Abbie kan haar gezin maar niet loslaten en heeft zo'n controledwang, dat ze de vrijheid voor iedereen belemmert, inclusief voor haarzelf. Caroline is een journaliste die onderzoek doet naar de Camino de Santiago, maar zelf een aantal jaar geleden haar beste vriendin is kwijtgeraakt en diens moeder heeft zien sterven. Rasha is een Iraanse vluchteling die zelf ook vluchtelingen helpt, maar daardoor haar eigen trauma niet goed verwerkt. Alle drie hun eigen heftige verhaal, wat samenkomt in dit boek.

Een prachtig verhaal waarbij persoonlijke verhalen worden verteld. Alle drie de verhaallijnen lopen door elkaar. In het begin ken je de karakters nog niet goed, waardoor het soms wat verwarrend is, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je niet stoppen met lezen. Ik beeldde me in hoe ze aan het lopen waren, hoe de omgeving eruitzag waar ze liepen en hoe het zou moeten zijn om jezelf zo tegen te komen. Het geloof speelt een belangrijke rol in dit boek, in alle drie de levens. Elk op hun eigen manier.

Kortom
Een echte aanrader! Het verhaal rondom de pelgrimsroute, maar ook vooral de persoonlijke belevenissen van de vrouwen. Hoe ze vertrouwen op het geloof en met hun eigen problemen aan de slag gaan. Het is mooi hoe de verhalen samenkomen. Liefde, vriendschap, vertrouwen en loslaten staat centraal in het boek. Een waardering van 4 sterren voor dit prachtige boek!

voorraad onbekend
€ 13,99
Het geloof belijden
Geschreven door Harry Raaphorst op 9 oktober 2021

Overzichtelijke, toegankelijke en opbouwende lessen om ons voor te bereiden op onze openbaar belijdenis.

voorraad onbekend
€ 21,99
Een deur die altijd open staat
Geschreven door Karina van der Wal op 1 september 2021

Een absolute aanrader en een heerlijke feelgood roman. Dat is het nieuwste boek 'De deur die altijd openstaat' van Melissa Tagg. Het boek ligt nog maar net in de winkel en hopelijk kan ik je net zo enthousiast maken als dat ikzelf ben. Jenessa Belvisse, werkzaam als journalist, is de hoofdpersoon van het boek. Ze woonde vroeger met haar ouders in een landhuis en nu haar beide ouders zijn overleden, is ze van plan het landhuis op te knappen en het vervolgens te verkopen. Op een middag ziet ze iets bewegen in het tuinhuisje en er blijken drie verwaarloosde kinderen in wonen. Ze neemt de kinderen in huis en zorgt tijdelijk voor ze. Ondertussen krijgt ze hulp met het opknappen van het huis en de zorg van de kinderen van een goede vriend Lucas Danby. Lucas is werkzaam in het leger en doet speciale missies waardoor hij soms maanden van huis is. Hij krijgt een special missie in zijn woonplaats en leert daardoor zichzelf, maar ook Jenessa van een andere kant kennen. Zijzelf worstelt ook met haar vervelend en met de vraag of ze altijd voor de kinderen mag en kan blijven zorgen.Verwerking In het boek komen verschillende thema's aan bod. Traumaverwerking is daar bijvoorbeeld één van. Maar ook liefde, geheimen en vriendschap zijn thema's waar het om draait. De deur die altijd openstaat leest makkelijk weg. Je wordt het verhaal ingezogen en je wilt alleen maar stoppen als de laatste bladzijde uit is. Er gebeuren onverwachte en verrassende dingen in het boek, waardoor je ineens weer op een ander spoor wordt gezet. Het verhaal is zo mooi om te lezen dat je het eigenlijk met eigen ogen van dichtbij mee zou willen maken. Ook het vertrouwen in en op God klinkt door in deze roman. Het zet je aan het nadenken, wat ik persoonlijke erg sterk vind. KortomEen op en top feelgood roman die je op één dag wil uitlezen. Je wordt in het verhaal van Lucas en Jenessa meegezogen en leert dingen over vriendschap, liefde en vertrouwen. Door sommige onverwachte gebeurtenissen is het boek niet voorspelbaar. Persoonlijk vind ik zulke boeken geweldig om te lezen en het is daarom ook een absolute aanrader! Mijn eerste 5 sterren waardige boek!

De kaart naar ons eiland[ e-boeke-boek ] Valerie Fraser Luesse
direct downloaden
€ 9,99
Recensie: De kaart naar ons eiland
Geschreven door Karina van der Wal op 21 augustus 2021

Als reiziger en avonturier is het boek 'De kaart naar ons eiland' een feest om te lezen. Een jongen, genaamd Peyton Cabot, stapt als vijftienjarige op de fiets voor een levensveranderende roadtrip. Met deze fietstocht treedt hij in de voetsporten van zijn vader Marshall. Deze is verslaafd aan de drank en met veel problemen teruggekeerd na de Tweede Wereldoorlog. Peyton wil zijn vader beter begrijpen en is zelf ook op zoek naar antwoorden in zijn nog jonge leven. Hij stapt op de fiets in St. Augustine en doorkruist heel Florida met als eindbestemming Key West, zo'n 750 kilometer. Ondertussen beleeft hij bijzondere avonturen, ontmoet hij speciale mensen en leert hij zichzelf steeds beter kennen. En ontdekt hij hoe diep zijn liefde voor Lisa is, het meisje waar hij stapelverliefd op is. AvontuurlijkHet avontuur spat ervan af in dit boek. Zie jij het zitten om zomaar op de fiets te stappen en de tocht van je leven te maken? En dat op vijftienjarige leeftijd? Het boek laat je nadenken over belangrijke gebeurtenissen in het leven en hoe je daarmee om kan gaan. Dit boek leest makkelijk weg en beschrijft de gevoelens van Peyton op een geloofwaardige manier.De minpunten van dit boek zijn dat ik het wel erg voorspelbaar en toevallig vond. Soms zijn dingen te mooi om waar te zijn en dat gevoel had ik bij dit boek op sommige momenten wel. Sommige dingen waren niet echt realistisch, maar aan de andere kant is het boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus zullen grote delen ook echt zijn gebeurd. KortomEen prachtige feelgood roman, geschreven door Valerie Fraser Luesse, over liefde, avontuur en doorzettingsvermogen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en met een mooie verhaallijn. Een zoektocht van een jongen die hem brengt op bijzondere plekken, maar die hem bovenal dichterbij zijn vader brengt. Hoe een fietstocht je leven compleet kan veranderen en waarbij je mensen ontmoet die je voor de rest van je leven dierbaar blijven. Ondanks dat het op sommige momenten wat voorspelbaar was, is het een echte aanrader om te lezen! De kaart naar ons eiland waardeer ik dan ook met 4 sterren.

Specerijenbaron Camden, Elizabeth
voorraad onbekend
€ 22,50
Recensie De Specerijenbaron
Geschreven door Karina van der Wal op 22 juni 2021

Gray Delacroix is bekend om zijn specerijenimperium, waar hij jaren over gedaan heeft om deze te verzamelen. Er gaan geruchten dat hij een unieke vanille-orchidee in zijn bezit heeft. Maar niemand is er ooit in geslaagd om erachter te komen of dit waar is. Gray houdt al het contact af en laat niemand zijn collectie specerijen zien. Dan wordt Annabelle Larkin als botaniste uitgedaagd om ook eens een poging te wagen. Resoluut gaat ze ervoor en op bijzonder indrukwekkende wijze lukt het haar om bij Gray binnen te komen. Gray raakt gefascineerd door Annabelle in de korte tijd dat ze met elkaar om gaan. Andersom is dit ook het geval. Dan maakt Annabelle een cruciale beslissing die hun beide levens op de kop zal zetten. Na een periode van verdriet, verlangen en weerzien doet zich een tweede kans voor die Annabelle met beide handen aangrijpt! Ze heeft er alles voor over om deze missie te doen slagen.DoorzettingsvermogenHet doorzettingsvermogen wat Annabelle kent, zijn maar weinigen gegeven. De manier waarop ze vol voor een opdracht gaat, is erg indrukwekkend. Het is bijzonder om te lezen hoe Annabelle worstelt met het maken van bepaalde keuzes, maar dat ze altijd op haar gevoel en geloof vertrouwt. Dit is erg leerzaam voor de lezer. Ze heeft alles voor een ander over, maar vergeet haarzelf daarbij niet.Het onderwerp specerijen en de ingewikkelde termen die daarbij komen kijken, waren nieuw voor mij. Toch weerhoudt dat niet om het boek te lezen. Je leert juist over een onderwerp waar je nog niet veel vanaf weet, waardoor je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden beter kunt plaatsen. KortomEen prachtige boek geschreven door Elizabeth Camden. Het eerste deel van een serie wat gaat over de familie Delacroix. Een goed te lezen boek over een niet alledaags onderwerp. Doorzettingsvermogen, vertrouwen en kracht zijn de kenmerken van de hoofdpersonen. Die elke een eigen missie willen volbrengen, maar daar elkaar uiteindelijk voor nodig hebben. Ik vond het een verassend boek en een echte aanrader. Het boek waardeer ik met vier sterren en ik kijk uit naar het lezen van deel twee en drie!

voorraad onbekend
€ 23,99
Het strand van de verloren schatten
Geschreven door Karina van der Wal op 26 mei 2021

Laura Callaway is een jonge vrouw die woont in het Engelse kustplaatsje Cornwall bij haar oom Matthew en mevrouw Bray. Laura werd op 12-jarige leeftijd wees en oom Matthew trad als voogd op. Het is geen echte familie van haar en zo wordt ze ook behandeld. Ze voelt zich vaak eenzaam. Dagelijks loopt ze langs de stranden en kust van Cornwall op zoek naar kostbare spullen die zijn aangespoeld na schipbreuken. Ze verzamelt ze en probeert familie van de rechtmatige eigenaar op te sporen.

Op een gegeven moment lijdt een koopvaardijschip schipbreuk voor de kust. Behalve spullen, spoelt er ook een gewond bemanningslid aan op het strand. Laura neemt hem mee naar huis om voor hem te zorgen. Maar is Alexander wel wie hij zegt dat hij is? Langzaamaan ontrafelt ze de achtergrond van Alexander, maar of ze daar nu blij van wordt? Toch stijgt de aantrekkingskracht tussen hen. Op een dag wordt Laura voor een moeilijke keuze gesteld. Welk besluit zal ze nemen?

De opbouw
In het eerste hoofdstuk maak je kennis met veel verschillende personages die dan nog lastig uit elkaar te houden zijn. Maar al snel vind je de rode draad van het verhaal en leest het boek makkelijk weg. Laura als zorgzame jonge vrouw strijdt tegen haar gevoelens. Eenzaamheid, troost en verdriet zijn kenmerkend voor hoe ze zich voelt. De spanning van het verhaal zit hem echter in Alexander. Vanaf het moment dat Alexander wordt gevonden, weet je dat hij iets verbergt. Maar wat?

Persoonlijk vond ik het een erg mooi boek. Het is pakkend vanaf het begin en ook de personages waren realistisch en kwamen echt tot leven. De gebeurtenissen worden krachtig beschreven waardoor het voelt alsof je erbij bent.

Kortom
Het strand van de verloren schatten geschreven door Julie Klassen is gemakkelijk te lezen en neemt je mee terug naar het jaar 1800. Het verdriet en het gevoel van eenzaamheid wat Laura met zich meedraagt, komt sterkt naar voren. Als lezer voel je echt met haar mee. Je wordt meegenomen in de weloverwogen keuzes die ze maakt en van haar dapperheid kunnen we vandaag de dag nog veel leren. Het boek is een absolute aanrader. Ik geef het dan ook vier sterren en raad het anderen aan om ook te lezen!

NKJV - Compact Reference Bible Teal - Soft leatherlook
voorraad onbekend
€ 21,95
Nkjv compact reference bijbel teal
Geschreven door Wienike de Weerd op 30 april 2021

Super netjes verzonden en ook snel! Bedankt dat jullie deze prachtige bijbel zo netjes hebben verstuurd! De bijbel is in het echt nog mooier van kleur en dikker!

Papieren paradijs Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 22,99
Papieren paradijs
Geschreven door Olga van Dongen op 2 april 2021

Dit verhaal, het papieren paradijs, vertelt het verhaal van Anna Pannekoek. Ze komt uit een welgestelde familie. Ze trouwt met Arend Brandhof die predikant in Elst wordt.
Op een gegeven moment, als Arend geen nieuw beroep krijgt, bedenkt hij met nog twee mensen een plan om naar Suriname te verhuizen om daar met een groep arme boeren een kolonie te stichten.
Als Anna nog jong is, gebeuren er een paar moeilijke dingen in haar leven. Ze verliest een broer en een zusje en heeft door een ongeluk grote angst voor water en varen gekregen. Bovendien heeft ze een longziekte opgelopen.
Haar ouders huwelijken haar uit aan Arend Brandhof, met het idee dat het een goed besluit is. Ze heeft het daar niet gemakkelijk mee, zeker omdat het vriendje dat ze daarvoor had, veel aardiger was. Maar die jongen was arm. Het is een verstandshuwelijk zoals het toen vaker voorkwam in de hogere klasse. Hierdoor is de relatie tussen Anna en haar ouders nooit meer helemaal goed gekomen. En Arend is een harde en jaloerse man. Anna probeert er toch wat van te maken. Bovendien krijgen ze 8 kinderen waar ze heel goed voor is.
Arend wil weg uit Nederland en maakt samen met zijn vriend Dirk de boeren in Elst klaar om mee te gaan naar Suriname.
Anna denkt eerst dat het wel over zal gaan maar ondanks haar slechte gezondheid vertrekken ze toch.
Deze volksverhuizing wordt een hachelijk avontuur. Er is veel ziekte aan boord en als ze in Suriname aankomen, blijkt er niets van de beloftes te kloppen.
Een prachtig en aangrijpend verhaal dat waargebeurd is over Anna Pannekoek.
Ook het stuk geschiedenis in de 19e eeuw, heeft Margriet Medema bijzonder goed verwoord.

Het boek leest als een trein en ik zou zeggen mooi om te lezen met de paasdagen of schenk het iemand cadeau.

Pastorale Enter, Stephan
voorraad onbekend
€ 22,50
Pastorale
Geschreven door Olga van Dongen op 12 maart 2021

Deze roman van Stephan Enter, Pastorale, speelt zich af in de zomer van de jaren tachtig.
Oscar en Louise wonen met hun ouders op een vervallen landgoed in het dorp Brevendal.
De moeder is strenggelovig en de vader, een zonderling, leeft teruggetrokken en vult het huis met kranten en boeken. Als hij zich goed voelt speelt hij piano.
In het dorp is ook een Molukse gemeenschap. Vanuit het dorp hebben de mensen geen contact met hen. Op een dag wordt Oscar uitgekozen om huiswerk naar zijn klasgenoot brengen. Niemand in de klas wil, iedereen heeft namelijk wel een mening over de Molukkers. Jonkie rookt en drinkt, heeft dreadlocks en is behoorlijk stoer.
Als Oscar bij de familie wordt uitgenodigd om op een avond te komen eten ziet hij hun gewoontes en manieren van dichtbij.
Louise komt van de universiteit terug naar huis. Ze heeft een minnaar waar ze mee gestopt is en omdat ze helemaal blut is lijkt het haar het beste om maar naar huis te gaan.
In het strenggelovige milieu met een moeder die er een sport van maakt om zo goedkoop mogelijk rond te komen, voelt Louise zich niet thuis. Op haar elfde heeft ze het geloof vaarwel gezegd en daardoor is er een voortdurend conflict met haar moeder.
Als ze een keer met haar moeder naar de kerk gaat, komen de herinneringen van vroeger terug en voelt ze zich even klein. Ze ziet de vrouwen met hun permanentjes en de jongeren vind ze braaf en niet al te snugger. In haar herinnering was er geen hoop, geen fantasie en geen spanning.
Ze gaat ook een kindernevendienst op zich nemen wat behoorlijk gevolgen heeft.
In het boek zitten wel leuke gedeeltes, maar het gaat veel over afstand van het gelovige denken en hoe dat in een gezin kan gaan.

Stephan Enter komt zelf uit een reformatorisch gezin en daardoor is hij bekent met deze leefregels.
Zijn schrijfstijl is vol mooie beelden en overpeinzingen, ik noem het bloemrijk. Bijvoorbeeld als hij zegt dat Louise in de zijbeuk van haar geheugen altijd de rituelen in de kerk, de geur van permanent en pepermunt, zouden blijven houden. Hij houdt ervan om lange zinnen te maken.
Toch had ik meer van verwacht van dit boek, omdat Grip( 2011) en Compassie (2015) allebei genomineerd waren.

Flirt Heg, Lisette van de
voorraad onbekend
€ 19,99
Flirt
Geschreven door Olga van Dongen op 27 februari 2021

Laura en Johan hebben een goed huwelijk zo lijkt het.Maar als op een gegeven moment hun zoon op kamers gaat en haar moeder plotseling overlijdt, wordt Laura ineens geconfronteerd met een leeg huis en geen bezoekjes meer aan haar moeder.
Johan helpt haar na de begrafenis met het opruimen van het huis en er is een bekende die wel de hond van haar moeder wil hebben.
Het huis voelt leeg en Johan is druk met zijn rijschool en de kerk. Er is geen gezelligheid samen.
Laura appt met de nieuwe eigenaar van hond Tobias. Ze wordt uitgenodigd om te komen kijken.
Jean Paul is gescheiden en woont samen met zijn dochter. Laura is in rouw en voelt zich enorm eenzaam. Ze appt regelmatig met Jean Paul. Terwijl haar man niets merkt en denkt dat het al wel weer wat beter met haar gaat, ontvouwt zich tussen Laura en Jean Paul een flirt die liefde wordt. Ze drinken samen thee en koffie, wandelen en genieten van het mountainbiken. Laura voelt zich gezien, hij kijkt haar echt aan, zegt dat hij haar mooi vindt. Hij geeft haar de volle aandacht. De gevolgen blijven niet uit.
Vriendin Dineke weet wat er gaande is en is er niet blij mee, maar Laura gaat niet stoppen. Ze is gelukkig en Johan, die altijd weg is hoeft het niet te weten. Totdat hij wel ontdekt wat er aan de hand is.
De wereld van Laura en Johan stort in. Hoe nu verder? Het wordt een lange en moeizame weg. Want hoe raak je de woede kwijt en waar ging er iets mis? Kún je wel terug? Wíl je wel terug? Is het een onomkeerbare weg?
De flashbacks geven je inzicht in het verleden van Laura en begrip voor haar, omdat Johan niet alles van haar weet. Door de perspectiefwisselingen denk je met Johan en ook met Laura mee.
De schrijfstijl is pakkend en goed bedacht hoe je appjes en social-media in een boek verwerkt. De spanning loopt langzaam op, maar het hangt wel duidelijk in de lucht dat deze flirt niet zo vrijblijvend kan zijn.
Dit boek gaat dus over overspel. Hoe het begon en wat de gevolgen ervan zijn.
Het lijkt mij een aanrader dat je dit boek leest als je getrouwd bent, hoe lang of kort dat ook is. Hoe gemakkelijk kun je in een sleur raken en denken dat je alles wel van je partner weet.
Ook een mooi boek voor de Marriage Course.